Továbbra is kérhetik a cégek a Széchenyi-program krízishiteleit

Rengeteg, a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásnak jelent gyors segítséget a Széchenyi Program.

Magyar Nemzet
2021. 02. 23. 14:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus márciusi megjelenését követően a Széchenyi-kártya program kríziskonstrukciói az első válságkezelő eszközök egyikeként váltak elérhetővé a hirtelen nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak.

A legfontosabb szempont a nehézségekkel küzdő üzleti szereplőknek a likviditás, a biztonsági háttér, a munkahelyek megőrzése és üzleti tevékenységük megtartása – hangsúlyozta kedden Krisán László, a Széchenyi-kártya programért felelős Kavosz Zrt. vezérigazgatója. Emlékeztetett:

a Széchenyi-kártya krízishitelei meghosszabbított határidővel idén június 30-áig kérhetők, de tárgyalásokat folytatnak arról, hogy szükség esetén ismét hosszabbítanak a határidőn.

 

A Széchenyi-kártyához kapcsolódó krízishitelek legnagyobb előnye, hogy az árazásuk rendívül kedvező, nulla, illetve közel nulla százalék kamattal kínálták.

A vállalkozások könnyített adminisztrációval juthatnak hozzá a hitelekhez, amely több száz ponton igényelhető. A finanszírozási célokat kibővítették a klasszikus termékekhez képest például üzletrészvásárlással, illetve hitelkiváltással.

A program iránti érdeklődés jelentősen megugrott tavaly: a márciusban kidolgozott krízis termékekkel együtt 40 353 hitelkérelmet fogadtak be, több mint 1054 milliárd forint értékben, és 29 ezer szerződéssel több mint 630 milliárd forintot helyeztek ki mikro- és kisvállalkozásoknak.

Krisán László az eredményekről kiemelte: a Széchenyi-program 2002-es indulása óta 454 ezer hitelkérelmet fogadtak be, mintegy 330 ezer hitelügylet jött létre. A megkötött szerződések összege mintegy 3050 milliárd forint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.