Kázmér 2024. március 4.
logo

Parragh László: Nem volt más választás, ezt meg kellett lépni

Kiss Gergely
2021.03.04. 12:09
Parragh László: Nem volt más választás, ezt meg kellett lépni

– Nem volt választás, muszáj volt lépni. A gazdaságban további károkat okoz a korlátozás, de ha az átoltás eredményt hoz, akkor elvileg nyárra újra beindul minden – reagált a Magyar Nemzetnek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentésére. Gulyás Gergely a többi között közölte: az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják, az üzletek március 8-tól március 22-ig bezárnak. Kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút. Szintén március 8-tól 22-ig minden szolgáltatás szünetel, a humán egészségügyi szolgáltatásokat leszámítva.

Parragh László jelezte: fontos, hogy a gyártással foglakozó cégek nem zárnak be, azok ugyanis az elmúlt időszakban a munkaszervezés területén felkészültek a védekezésre. Ez igaz a szolgáltatási szektorra is, ám ott nagyon magas a közösségi kontaktusok száma. A gyárak is megtették azokat a lépéseket, amelyek óvják a munkatársak egészségét, és ezzel fenntartják a termelést. Az autógyáraknak például magas a rendelésállományuk, emiatt nincs veszélyben a tevékenységük. Ez esetben az jelenti a kockázatot, ha a dolgozók sorra megbetegednek, ami a működést is nehéz helyzetbe hozhatja. Ezért a járvány terjedésének jelenlegi felfutásában nem lehet mást tenni, mint korlátozni a közösségi találkozásokat. Az emberek egészségének és életének a megóvása mindennél fontosabb – közölte az MKIK elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.