Húsvétkor már hangoltak a hajózási szezonra

A húsvéti hosszú hétvégén 1300-an választották a szabadidő elöltésére a balatoni vízi élményt.

2021. 04. 07. 21:40
null
Fotó: Andras Eberling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpróba – mármint a balatoni hajózási idény nagyszombati startja – az időjárás szempontjából felemásra sikerült, de ettől még lehet jó az előadás, vagyis a 175. balatoni hajózási szezon – mutatják az eddigi tapasztalatok.

Idén várhatóan népszerű lesz a balatoni hajókázás mint vírusbiztos kirándulási lehetőség Fotó: Éberling András

A napsütésre ugyan nem volt panaszuk a siófoki kikötő pénztára előtt sorakozóknak, de a szél már a hajóállomáson is azt sejtette, hogy a Füreden át Tihanyba tartó idei első balatoni hajó, a Szigliget fedélzetén meg kell majd kapaszkodni a korlátban. Dacára a szeszélyes tavasznak, Nagyszombaton, húsvét vasárnap és húsvét hétfőn összesen 1300-an választották a szabadidő elöltésére a balatoni hajókázást, a települések közötti járatokon nyolcszázan, a sétahajókon ötszázan utaztak.

Mint megírtuk, a kora tavaszi menetrend szerint a hétvégeken közlekednek a balatoni hajók, eszerint Siófokról, Füredről, Tihanyból, illetve Fonyódról és Badacsonyból indul menetrend szerinti járat. A kompforgalom viszont már élénk volt a három nap során, Szántód és Tihany között csaknem négyezren utaztak – derült ki a húsvéti hétvégéről.

Meghaladja az előző évi utasszámot a hajók forgalma Fotó: Éberling András

Az év első három hónapjában 74 ezer személyt és 31 ezer járművet vett fedélzetére a két part között ingázó nagy hajó, ami a 2019 első három hónapjához viszonyítva 3,4 százalékos emelkedést jelent az utasforgalomban. Az új balatoni kompmenetrend április 9-én, pénteken lép életbe – hívta fel a figyelmet a Bahart.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.