Lendületben a 4iG: újabb csúcs a tavalyi rekordév után

Pünkösd után újabb rekorderedményről számolt be a 4iG.

Magyar Nemzet
2021. 05. 25. 11:45
null
20200804 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló A 4iG Nyrt. debreceni irodaavató ünnepsége az Agóra irodaházban. Fotó: Matey István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közzétette ma a 4iG Nyrt. az idei első negyedéves gyorsjelentését a BÉT-en, amelyből kiderül, hogy az árbevétel és a nyereség kiemelkedő növekedése mellett az informatikai vállalatcsoport a 2020-as sikerszéria folytatásaként gyors ütemben valósítja meg az akvizíciós stratégiáját.

A friss pénzügyi jelentés szerint az idei első negyedévben a társaság IFRS szerinti, konszolidált

árbevétele 15,3 milliárd forintot ért el – ez 77 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában elért bevételeket.

A vállalatcsoport

adózott eredménye január–márciusban – 81 százalékos növekedéssel – 566 milliárd forint volt,

míg a pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti eredmény (EBITDA) kevéssel meghaladta az egymilliárd forintot, ami 74 százalékos emelkedéssel ér fel éves összevetésben.

Szárnyal a tőzsdei cég, egyre jelentősebb piaci szereplővé válik a régióban Fotó: 4iG

Az árbevétel és az eredmény növekedése mögött a társaság organikus és akvizíciókkal támogatott fejlődése áll, emellett a 4iG hatékonyan reagált a pandémia okozta piaci kihívásokra is – közölték, hozzátéve: mindezeknek köszönhetően

a cégcsoport tovább fokozta növekedési lendületét.

Az impozáns eredményeket dinamikusan bővülő dolgozói létszám is támogatja: 2020 első negyedévéhez képest több mint ötven százalékkal 917 főre nőtt a 4iG állománya 2021 tavaszáig, amiben főként a vállalatvásárlások játszottak szerepet.

Több mint másfélszeresére nőtt a dolgozói létszám a pandémia évében Fotó: 4iG

A gyorsjelentést kísérő közleményben a cég hangsúlyozta: a 4iG egyik legfontosabb célkitűzése, hogy

meghatározó piaci pozíciókat építsen ki a régióban az IT és ICT szolgáltatások széles területén, emellett jelentős növekedést érjen el a hazai-, illetve közép- és kelet európai távközlési piacon.

– A kimagasló 2020-as üzleti év után az igazgatóság a rendes évi közgyűlésen 2,212 milliárd forintos osztalék fizetéséről döntött – idézte fel a társaság, jelezve, hogy az idén további jelentős növekedésre számítanak, amelynek hátterében elsősorban a már bejelentett és a tervezett akvizíciók állnak.

A stratégiát az első negyedévben megvalósított eredményes kötvényaukció is támogatja, amelynek során a 4iG 15,45 milliárd forint forrást vont be az MNB Növekedési kötvényprogramjának segítségével.

Az Ipar 4.0 a kisebb cégeknek is lehetőséget ad a technológiai felzárkózásra Fotó: MTI/Mészáros János

Azt is jelezték, hogy a vállalat – márkaismertségének növekedésével párhuzamosan – erősíti saját termékeinek kínálatát is. Márciusban mutatták be a saját fejlesztésű 4iOP termékcsaládot, amely az ügyfelek egyedi igényeihez igazítható

üzemi és gyártósori digitális megoldásokat biztosít az ipar 4.0 területén.

A modulárisan felépített, gépi tanulással támogatott rendszer kedvező piaci fogadtatása a 4iG-t saját termék- és szolgáltatás-palettájának bővítésére ösztönzi olyan kulcsterületeken, mint a blockchain, kiberbiztonság vagy a fintech.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.