Ma rajtolt el Füredről az évadnyitó vitorlásverseny

A Balatoni Évadnyitó 878 Co. Nagydíjon a tavalyi Kékszalag győztes RSM futott be elsőként, a csapatnak a győzelemhez kevesebb, mint 2 óra 20 percre volt szüksége.

2021. 05. 15. 10:35
null
Vitorlás verseny Fotó: Faludi Imre Forrás: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A versenyzésre kiéhezett kishajósok már hetek óta vízen vannak, a hivatalos vitorlás évadnyitó Balatoni Nagydíj-túraversenyre viszont várniuk kellett. Ma délben azonban eldördült a rajtpisztoly a füredi kikötőben, és 164 árbócos részvételével elindult a Magyar Vitorlásszövetség (MVSZ) idei első versenye. A Balatonfüred–Alsóörs–Tihany–Balatonfüred pályára meghatározott limitidőt idén is délután fél 5-re irányozta elő a versenyszabályzat.

– A járványhelyzet miatt protokolláris ceremónia ezúttal nem ígérünk, de kerítünk majd alkalmat a nagydíjgyőztesek ünnepélyes díjátadására – közölte lapunkkal a verseny előtt az MVSZ főtitkára. Holczhauser András hangsúlyozta: kiemelten fontosnak tartják, hogy az egykori túravitorlás-élet ismét meginduljon, ezért újra kell gondolni és tervezni kapcsolatukat a Balatoni Hajózási Zrt.-vel. – Egy úgynevezett vitorlásetikai kampányt indítottak, amelyben megszólítják a túrahelyeket igénybe vevő vitorlázókat, és felhívják figyelmüket a túravitorlázással kapcsolatos tennivalóikra – jelezte a főtitkár.

Vitorlát bontanak a hajósok a Balatonon
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A Balatoni Évadnyitó 878 Co. Nagydíjon végól a tavalyi Kékszalag győztes RSM futott be elsőként, a csapatnak a győzelemhez kevesebb, mint 2 óra 20 percre volt szüksége. Őket követte New Black Jack, míg a harmadik helyre Józsa Márton kormányozta be a gyenge szeles versenyben a Kékszalag rekorder Fifty-Fifty kétárbócos katamaránt. A negyedik helyre a TriniTeam futott be.

– Eltökéltek vagyunk szorosabb kapcsolat kialakítására a Bahart-kikötőkkel, a kikötő–MVSZ–vitorlástársadalom igényeinek a kiszolgálására, ezen belül a vendéghelyek számának a növelésére – hangsúlyozta érdeklődésünkre Holczhauser András, aki elmondta még azt is, hogy a továbbiakban szeretnék vízparti programokkal is színesíteni szövetségi eseményeiket. Csatlakoznak például a vitorlássport nemzetközi irányító szervezete, a World Sailing által életre hívott női vitorláshétkampányhoz. Mint a főtitkár fogalmazott, a május 22. és 30. között sorra kerülő programban szeretnék megismertetni a hölgyekkel a vitorlássport és a vitorlásélet szépségét, a vitorlássportot mint a szabadidő eltöltésének egyik legkedveltebb, leglátványosabb formáját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.