Sporttechnológiai startupjaink külföldi pályára lépnek

Az innovációk exportjának ösztönzésére létrejött program nemzetközileg is példaértékű állami, piaci és sportolói összefogás.

Magyar Nemzet
2021. 07. 04. 14:12
null
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két, egyedülálló szolgáltatásokat nyújtó magyar startup – a Seyu és az Innoria – külföldi piacszerzését támogatja a SportTech Hungary program , az együttműködés sportszakmai nagykövete ezúttal a Barcelona spanyol bajnoka, magyar válogatott kosárlabdázó. A kezdeményezés épít a diplomácia, az üzleti és a sportvilág kölcsönösen előnyös kapcsolódásaira, hiszen amíg a sportnagykövetek globális kapcsolati hálójukkal segítik a sporttechnológiai vállalkozásokat, addig a program új karriert kínálhat a már visszavonult vagy még aktív sportolóknak egyaránt.

Az InnoriaTech szoftverfejlesztő idegsejtek visszajelzései alapján működő, a világon egyedülálló technológiát fejlesztett,

amellyel tudományosan megalapozott mentális tréning során a játékosok összehangolódnak, ezzel szilárdítva a csapategységet. A profi személyi és intézményi támogatás útján a hazai akadémiákon, csapatoknál, valamint a külpiacokon is értékesítenék a magyar világújdonságot.

A Seyu – Együtt a győzelemért! szurkolói élménytechnológiai alkalmazás lehetőséget ad a sportrajongóknak, hogy a világon bárhol szurkolói képeket készítsenek, ahhoz üzenetet adjanak

és valós időben posztolják ezeket – moderáció után – a pálya melletti, lelátók feletti LED kijelzőkre és a közösségi médiában. Az Európában eddig több mint 250 eseményen használt szolgáltatásnak olyan európai szövetségek is bizalmat szavaztak már, mint az UEFA vagy a FIBA.

Hanga Ádám a sportban szerzett tapasztalatát a tech-startupok segítésére fordítja
Fotó: MTI/EPA/Erdem Sahin

A SportTech Hungary program a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, az Eximbank és a Startup Campus Inkubátor együttműködésében született meg. Vincze Ottó vezetésével a magyar sporttechnológiai innovációk exportjának ösztönzése nemzetközileg is példaértékű állami, piaci és sportolói összefogás. A részt vevő kilenc, világszinten is elismert nagykövet és sportdiplomáciai képviselő nemzetközi kapcsolatrendszerével, valamint a sportban mint iparágban való jártasságával és tapasztalatával segíti a sporttechnológiai cégek külpiaci terjeszkedését.

– A Seyu megoldását azért tartom fontosnak, mert különösen az elmúlt időszakban sokkal kevesebb volt a visszaigazolás a nézőktől a játékosok felé. Az Innoria pedig azért áll közel a szívemhez, mert nagyban segíti a csapatban gondolkodást és valami teljesen újat hoz be ezen a területen. Én azzal tudok segíteni, hogy a pályán nyújtott teljesítményemmel minél több kaput nyissak meg nemzetközi porondon. Tudom, milyen nehéz külföldön elindulni, ezért is gondolom, hogy a SportTech Hungary hiánypótló kezdeményezés az innovatív vállalkozásoknak. Ezzel is próbálok minél többet visszaadni Magyarországnak – mondta Hanga Ádám.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.