Magyarok kenyere: kétszázhúsz zsák búzával járul hozzá a Talentis Agro Zrt.

Idén mintegy tizenegy tonna búzával járul hozzá a Magyarok kenyeréhez a Mészáros-csoporthoz tartozó Talentis Agro Zrt. A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő programban az ország számos pontján várják a gazdák felajánlásait, az összegyűlt gabonát húsz malomban őrlik majd meg. A Talentis Agro Zrt. megalakulása óta hozzájárul adományával a kezdeményezés sikeréhez, idén az ország tizenegy különböző pontján működő agrárvállalkozása csaknem tizenegyezer kilogramm, azaz tizenegy tonna búzát ajánl fel.

Forrás: Mészáros-csoport2021. 08. 19. 12:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyarlakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek – határainkon innen és túl. 

A 2011-ben részt vevő száz gazda még tíz tonna búzát adott össze, 2020-ban pedig a koronavírus és az időjárási viszontagságok ellenére 8735 adományozó járult hozzá 1063 tonna kenyérgabonával a jótékonysági akció sikeréhez.

A Mészáros-csoporthoz tartozó agrárvállalkozások mintegy 220, nemzeti színű szalaggal átkötött búzával teli zsákot adnak át a hozzájuk legközelebb eső átadási pontra. 

Az adománnyal kapcsolatban Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója elmondta: „A szélsőséges időjárás idén is komolyan megnehezítette a dolgunkat: az aszály, a heteken át tartó csapadékmentes időszakok, a sorra megdőlő melegrekordok és a néha váratlanul lecsapó jégesők rengeteg kihívás elé állítottak minket, növénytermesztőket. Ennek ellenére a Talentis Agro Holding Zrt. tagvállalatainál a tudatos tápanyag-gazdálkodásnak, a gépesítettségnek és a technikai színvonalnak köszönhetően jó eredmény született, így

idén is első osztályú búza kerül a programban részt vevő szántóföldi növénytermesztő cégektől a zsákokba

 – fejtette ki Makai Szabolcs, aki hozzátette: a búzaösszeöntés az összefogás jelképe. Ezekben a felemelő pillanatokban arra gondolunk, hogy kemény és kitartó munkával milyen sokan dolgoznak Kárpát-medence-szerte a mindennapi kenyérért. Ezt teszik nap mint nap a növénytermesztő és állattenyésztő telepeken dolgozó munkatársaink is, akiknek a sikerben komoly részük van. A Magyarok Kenyere Alapítvány, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jövőre is számíthat ránk – fogalmazott a cégvezető.

A Mészáros-csoporthoz tartozó agrárcégek közül az Agrosystem Zrt., az Aranykorona Zrt., a Búzakalász 66 Felcsút Mg. Kft., a Gödöllői Tangazdaság Zrt., a Hidasháti Mg. Zrt., a Kunhalom Agrária Kft., a Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mg. Zrt., a Szarvasi Agrár Zrt., a Szombathelyi Tangazdaság Zrt., valamint az Opus Global Nyrt. portfóliójába tartozó Csabatáj Zrt. vesz részt a gyűjtésben.

Az ország különböző pontjain július 1.–augusztus 20. között összegyűjtött búzát húsz malomban, köztük a szintén a Talentis Agro Zrt.-hez tartozó Aranka Malomban őrlik meg, államalapításunk ünnepére pedig ebből a lisztből sütik majd a Magyarok kenyerét.

Borítókép: A Talentis Agro Zrt. által adományozott búza. Fotó: Talentis Agro

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.