Nagyberuházásokkal fejleszt Debrecen turizmusa

Az új szállodák mellett a debreceni nemzetközi repülőtér forgalma is tovább élénkülhet.

Gőz József Miklós
2021. 09. 23. 17:00
Debrecen, 2020. mjus 4. A Kossuth Lajos Tudomnyegyetem, az Orvostudomnyi Egyetem az Agrrtudomnyi Egyetem s a hajdbszrmnyi Wargha Istvn Pedaggiai Fiskola 2000-ben trtnt sszevonsval megalakult az idn 20 ves Debreceni Egyetem. MTVA/Bizomnyosi: Olh Tibor *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot szerzje/jogutdja kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üdítő kivételnek számít Debrecen abban az időszakban, amikor a járvány miatt inkább a szállodabezárásokról érkeznek hírek. A megyeszékhelyen a közelmúltban kezdődött két négycsillagos szálló építése is, de a harmadikhoz is hamarosan hozzákezdenek.

Javában folyik a Szinorg-csoport projektcégének, a Bajcsy Investnek a beruházásában egy üzleti szálloda építése, amelyben 155 szoba, egy étterem és egy konferenciaterem várja majd a vendégeket. A cég a Kisfaludy-programban nyert közel 3,5 milliárd forintot a szállodafejlesztésre. 

Ugyancsak ebből az állami forrásból jutott több mint 3,6 milliárd forint támogatáshoz a Darabos utcán, a református kollégium mellett szállodát építő Füredi Kastély Kft. A cég szintén egy négycsillagos hotel építésébe kezdett. A Smart Life Hotel Debrecenben 101 fő elszállásolására lesz lehetőség.

Az önkormányzati cég, az Aquaticum Debrecen Kft. beruházásában megvalósuló harmadik négycsillagos szálloda építésére mintegy 4,4 milliárd forint támogatás került a Kisfaludy-programból. Ezt a beruházást a cég várhatóan jövőre kezdi. 

Megalapozott a szállodaépítési láz. Debrecen önkormányzata nemrég hozta nyilvánosságra az idei turisztikai adatait, amelyekből kiderül: a vendégforgalom már elérte a Covid-jávány előtti időszakot. Míg 2020 augusztusában 132 ezer vendég járt a városban, az idén 147 ezer. A látogatók 97,8 százaléka magyar volt. 

A város jelentős fejlesztésekre készül a következő időszakban is. Ezt megalapozza, hogy a debreceni nemzetközi repülőteret bázisként használó WizzAir új járatokat indít például Brüsszel és Kijev irányába, de újból elindulnak a gépek Tel-Avivba, Moszkvába és Santorini szigetére. 

Borítókép: MTVA/Oláh Tibor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.