Varga Mihály: A magyar gazdaság újraindítása sikeres

A pénzügyminiszter néhány számadaton keresztül mutatta be a magyar gazdaság növekedését.

Forrás: Facebook/Varga Mihály, MTI2021. 09. 05. 12:40
Habuczki Gbor; Br Erik
Debrecen, 2021. július 20. Bíró Erik (b) és Habuczki Gábor mûanyag szabászgépen dolgozik a nyílászárókat gyártó HAJDU-ALU Zrt. üzemcsarnokában. Egy felújított háromezer négyzetméteres csarnokban a piaci igényekhez igazodva átszervezték a digitális alapú termelési folyamatokat, kihasználva a pandémia járvány idõszakát. Az 575 milliós beruházás eredményeként lehetõség nyílik a gyártás növelésére és újabb felkészültebb munkaerõ alkalmazására. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videójában néhány számadaton keresztül mutatta be a magyar gazdaság növekedését. 

A KSH múlt heti közlése szerint a hazánk gazdasága 17,9 százalékkal erősödött a második negyedévben. 

A növekedéshez minden ágazat hozzájárult: 

  • az ipar teljesítmény 36,9 százalékkal nőtt,
  • az építőipar hozzáadott értéke 18,4 százalékkal emelkedett,
  • az egészségügyi, szociális ellátás teljesítménye fél év visszaesés után 23,2 százalékkal nőtt,
  • a háztartások tényleges fogyasztása egy év csökkenés után először 9,9 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest,
  • az infokommunikációban a hozzáadott érték 16,7 százalékkal emelkedett,
  • a legerőteljesebb növekedést négy negyedév csökkenés után a szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás mutatta 71,5 százalékkal.

Varga Mihály kiemelte, 

Magyarország érte el a harmadik legnagyobb gazdasági növekedést az Európai Unióban. 

– Az adatok alátámasztják, hogy a magyar gazdaság újraindítása sikeres, folytatjuk tehát az adócsökkentéseket, a támogató költségvetési politikát – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.