időjárás 3°C Balázs 2023. február 3.
logo

A pandémia előtti szinthez közelít az Emirates

Jámbor Gyula
2021.10.26. 12:41 2021.10.26. 12:55
A pandémia előtti szinthez közelít az Emirates

Az utazási korlátok enyhítésével párhuzamosan az Emirates fokozatosan újraindítja járatait, így a következő hat hónapban hatezer alkalmazottal növelik a légitársaságnál foglalkoztatottak számát. Emellett a légitársaság bővíti budapesti ügyfélkapcsolati központját is, ahová harminc új munkatársat várnak. A légitársaság keddi közleménye szerint 

a budapesti központ többek között regisztrálja az új és módosítja a meglévő foglalásokat, eleget tesz a törzsutasok foglalási kéréseinek, és naprakész információval látja el utasait.

Az indulás óta az ügyfélszolgálati központ 3,5 millió nemzetközi hívást bonyolított le. A megkeresések elsődlegesen Európából és Dél-Afrikából érkeznek, de voltak hívások a világ minden tájáról.

Újjáéledőben a nemzetközi turizmus, újra több járat indul   Fotó: Bors/Knap Zoltán

 

A magyar ügyfélkapcsolati központ maga is nemzetközi, hiszen a többségében magyar munkatársak mellett számos további nemzetiség is képviselteti magát: spanyol, olasz, lengyel, cseh, tunéziai, venezuelai, portugál, indiai és argentin állampolgárok is dolgoznak a budapesti irodában.  

A nemzetközi turizmus újraéledését jelzi, hogy 

az Emirates már a járvány előtti hálózatának 90 százalékára repül, utasszállító kapacitása pedig év végére elérheti a pandémia előtti szint 70 százalékát.

Az Emirates szeptemberben hozta nyilvánosságra, hogy a következő fél évben háromezer légiutas-kísérőt és ötszáz reptéri alkalmazottat toboroz dubaji központjába. A légi utasforgalom vártnál nagyobb növekedési ütemének köszönhetően az Emirates további 700 alkalmazottal kívánja növeli földi kiszolgáló személyzetét dubaji bázisán és szerte a járathálózata desztinációin. A légitársaság emellett 600 gyakorlott pilótának is kínál csábító előmeneteli lehetőséget dubaji bázisú járatüzemeltetési részlegénél. A technikai kiszolgálórészlegéhez pedig az Emirates 1200 mérnököt és szerelőt kíván felvenni dubaji bázisára és más nemzetközi telephelyeire.

Borítókép: Kurucz Árpád

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.