Díjazták a Mészáros-csoportot

Az elismerést a hátrányos helyzetű térségek iskoláinak digitalizálását segítő programjáért kapta a cégcsoport. A Takarékbankot is díjazták.

Magyar Nemzet
2021. 10. 14. 14:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mészáros-csoport High-tech suli programjával elnyerte a legjobb CSR-programért járó díjat és az ehhez kapcsolódó védjegyhasználatot az idei CSR Hungary díj pályázatán. Az elismerést Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea vette át a fővárosi Marriott Hotelben kedd este rendezett CSR Hungary díjátadón. 

A CSR Hungary 2006 óta a vállalati felelősség és fenntarthatóság (CSR) vezető fóruma, amelynek célja a többi között a fenntartható és felelős üzleti megoldások elősegítése a hazai vállalkozások körében. Idén 14. alkalommal, mintegy kilenc kategóriában hirdették ki a Magyar üzleti felelősség díjakat. 

A Mészáros-csoport hátrányos helyzetű térségek iskoláit digitális eszközökkel felszerelő programja elnyerte a Legjobb CSR-programért – Közös ügyek, közös felelősség díjat és az ezzel járó védjegyhasználatot. 

A mintegy 300 céget tömörítő Mészáros-csoport a hatékony, fenntartható megoldásokra törekszik a magyar gazdaság tíz ágazatában. Ezért kiemelten fontosnak tartja a legújabb megoldások, technológiák alkalmazását. Ehhez azonban olyan szakemberek szükségesek, akik képesek helytállni és innoválni a legmodernebb technológiai környezetben is. 

Annak érdekében, hogy a legújabb, jellemzően digitális technológiák alkalmazásának képessége ne csak a családi, szociális háttér függvénye legyen, garantálni kell azt az oktatási környezetet, amely a legfogékonyabb korban már lehetővé teszi a sikerességhez és a felelős társadalmi szerepvállaláshoz szükséges kompetenciák elsajátítását mindenki számára

– olvasható a Mészáros-csoport közleményében. Az egyik legnagyobb cégcsoport ennek érdekében, valamint a járványhelyzetre reagálva indította útjára a High-tech suli programot, amely kategóriájában egyedülálló és több elemében is újszerű megoldást alkalmaz. Az országos lefedettségű, kisebb iskolákat célzó pályázat ugyanis az intézmények technológiai fejlesztésén túl komplex, bérkiegészítést is nyújtó ösztönző rendszert tartalmaz, így biztosítva a széles, több tantárgyon átívelő kompetenciafejlesztő hatást. 

Rangos elismerést kapott a Mészáros-csoport a hátrányos helyzetű térségek iskoláit támogató programjáért. A díjat Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea vette át  Fotó: Mészáros-csoport

A programban részt vevő iskolák olyan komplex alkotópedagógiai eszközöket kapnak, amelyek az oktatási célok és módszerek széles spektrumát lefedik a szemléltetéstől, az egyéni és csoportmunka támogatásán keresztül a mérés-értékelés különböző formájáig. 

A dokumentummegosztás, a webkamera és a mikrofon a Covid-járványra reagálva lehetővé teszi a digitális, tantermen kívüli oktatás támogatását. A tanári és tanulói laptopok, a töltőszekrény a teljes értékű munka lehetőségét biztosítja. A 3D nyomtatók, a Micro:bit-ek, a Raspberry Pi-ok és a Lego-robotok pedig kiterjesztik az absztrakt ismeretek elsajátítását a kézzelfogható valóságba. A programhoz csatlakozó pedagógusok fél éven keresztül intenzív képzési és fejlesztési rendszerben vesznek részt, amelyhez bérkompenzáció is társul. 

A High-tech suli program keretében eddig 15 tantermet adtak át, köztük az országban elsőként egy fogyatékkal élők számára fenntartott oktatási intézményben. 

A Mészáros-csoport eddig több mint 500 millió forintot költött a programra, amely tartalmazza a szakmai fejlesztést, a pályáztatást, a tantermek festését, felszerelését a teljes bútorzattal és eszközökkel, továbbá a pedagógusok képzését és bérkiegészítését, valamint a program online támogatását. 

A High-tech suli program hosszú távú együttműködést épít a támogatott iskolákkal és a fenntartóikkal, valamint azokkal a szakmai szervezetekkel, amelyek célja a hazai oktatás felemelése. A program nyitott, az iskolák pályáztatása folyamatos.

A Takarékbank is a díjazottak közt

A Takarékbank Zrt. Tehetsz méh többet! kampányával a Legjobb környezeti felelősségvállalásért kategóriában nyert díjat. A szintén a Mészáros-csoporthoz tartozó pénzintézet által 2020-ban indított szakmai összefogás és társadalmi kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-termelésben pótolhatatlan szerepet betöltő méhek ökológiai fontosságára, javítsa a mintegy húszezer család megélhetését biztosító méhészeti ágazat gazdasági helyzetét és versenyképességét. A Kall Ingredients Kft.-t pedig a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában díjazták a kukorica feldolgozása során keletkező technológiai iszap újrahasznosításáért. 

Borítókép: CSR Hungary

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.