Újabb fejlesztések a Balatonnál

A meglévő szálláshelyek főszezonon kívüli jobb kihasználása, az átlagos tartózkodási idő meghosszabbítása a cél.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 31. 11:15
null
Tihany, 2016. oktber 30. szi kilts a Balatonra a Tihanyi Aptsg melll. MTVA/Bizomnyosi: Farkas Melinda *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot ksztje kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt. Fotó: Farkas Melinda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kilátók, kilátópontok összekapcsolását célzó csaknem hatszázmillió forintos fejlesztés valósul meg a balatoni turisztikai térségben – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Az MTÜ konzorciumvezetésével megvalósuló projekt 2018. december elsején kezdődött. Azóta már elkészült a Kis-hegy erdei élményközpont Balatonlellén és a szántódi erdei Molyhos-tölgy pihenőterasz. Emellett felújították és gyermekbarát elemekkel bővítették a szigligeti Óvár-kilátót, Balatongyörökön, a Keszthelyi-hegységben, a Batsányi kilátó körül és a Szerelemdombon pedig interaktív játékelemekkel mesetanösvényt alakítottak ki. Ezen felül négy látogatószámlálót helyeztek ki a Festetics-, a Batsányi-, a szigligeti Óvár- és a tihanyi Őrtorony-kilátókba.

Az év végéig statikailag megerősítik a gyenesdiási Festetics-kilátót, a fejlesztések pedig jövőre is folytatódnak.

2022 első negyedévében a balatonföldvári kilátó környezetének megújításával a Hajózástörténeti Látogatóközpont szolgáltatásait fejlesztik és bővítik. Fonyód önkormányzata a Szaplonczay sétány átfogó felújítását valósítja meg, továbbá kiszolgálóépület létesítését, a Sipos-hegyi és a Várhegy-kilátó fejlesztését tervezi.

A várhatóan jövő május 31-ig tartó fejlesztés célja, hogy segítsék a meglévő szálláshelyek főszezonon kívüli jobb kihasználását, az átlagos tartózkodási idő meghosszabbítását

– olvasható az MTÜ közleményében.

(Borítókép: Kilátás a Balatonra a Tihanyi Bencés Apátság mellől. Fotó: MTVA/Farkas Melinda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.