Varga Mihály: Az erős magyar gyógyszeripar nemzetgazdasági érdek

Robottechnológia segítségével gyártják majd az új üzemben a Béres Cseppet Szolnokon.

2021. 10. 12. 13:59
VARGA Mihály
Budapest, 2020. október 30. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az öt hazai céggel kötött kutatásfejlesztési támogatási megállapodás aláírása előtt a minisztériumban 2020. október 30-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erős magyar gyógyszeripar nemzetgazdasági érdek, teljesítményére válsághelyzetben és a gazdaság újraindításakor is számíthat az ország – jelentette ki Varga Mihály a Béres Gyógyszergyár Zrt. új üzemének átadóján, Szolnokon. A pénzügyminiszter a tárca lapunknak eljuttatott közleményében kiemelte, hogy a vállalat 6,7 milliárd forint értékű beruházását a kormány 3 milliárd forint költségvetési forrással segítette.

A legkorszerűbb eszközökkel dolgoznak majd az új üzemben Fotó: Magyar Nemzet/Katona Vanda

Magyarország számos gazdaságpolitikai döntéséről mára bebizonyosodott, hogy a baloldali és nemzetközi támadások ellenére helyes irányba tett lépés volt – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta, jó példa erre az adócsökkentő és a nemzeti érdekeket előtérbe helyező politika, amelynek legutóbbi eredménye, hogy sikerült megvédeni az alacsony magyar társasági adót a globális adóemelési törekvésektől. A tárcavezető rámutatott: 

a nemzetközi válsághelyzetben még fontosabbá vált, hogy támaszkodhassunk a határainkon belül megtermelt eszközökre, gyógyszerekre. 

Éppen ezért a kormány válságkezelése és a gazdaság újraindítása is a hazai vállalatok megerősítésén, a munkahelyek megőrzésén, a beruházásösztönzésen és a családok megvédésén alapult. Varga Mihály a magyar gazdaság 17,9 százalékos növekedését a vállalkozások, a munkavállalók és a kormány közös sikerének nevezte. A miniszter szerint az idei gazdasági növekedés mértéke meghaladja a 7 százalékot, és jövőre is 5 százalék felett lehet. A foglalkoztatottság szintje a rendszerváltás óta nem állt olyan magas szinten, mint ma, 4,7 millióan dolgoznak Magyarországon, 1 millióval többen, mint 2010-ben – tájékoztatott a pénzügyminiszter kiemelve, hogy a 27 százalék feletti magyar beruházási ráta szintén az unió élmezőnyében szerepel. 

Varga Mihály a Béres Gyógyszergyár beruházásáról szólva elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően a cég vezértermékét, 

a Béres Cseppet robottechnológia segítségével gyártják ezentúl, 

újabb termelő- és laboratóriumi eszközöket vásároltak és bővítették raktár-kapacitásukat is. A vállalat 2015 óta 12 milliárd forintnyi beruházást valósított meg szolnoki telephelyén, összesen félezer magyar embernek munkát adva.

 

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.