Magyar divattervezők Dubajban

Számos magyar divatmárkával találkozhatnak a dubaji világkiállításon a látogatók. A hazai dizájnerek alkotásai az egységes Budapest Select ernyőmárka alatt lesznek megtekinthetők, csakúgy mint a november 9-i Budapest Select Fashion Show-n bemutatkozó divattervezők alkotásai, amelyekkel az októberi Budapest Central European Fa­shion Week kifutóin már találkozhattak az érdeklődők.

Magyar Nemzet
2021. 11. 06. 14:38
null
Dubaj, 2021. oktber 1. Ltogatk a koronavrus-jrvny miatt egy vvel elhalasztott 2020-as dubaji vilgkilltson az expo megnyits utni els napjn, 2021. oktber 1-jn. MTI/EPA/Ali Haider Fotó: Ali Haider
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az európai piac után a Közel-Keleten is felfedezhetik hazánk tervezőinek krea­tivitását és egyediségét, mivel hazánk divat- és dizájniparának kiválóságaival a dubaji világkiállításon is találkozhatnak az expó látogatói” – olvasható a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) közleményében.

Magyarország számos programmal és eseménnyel csatlakozik a 2021. október 1-jén kezdődött dubaji világkiállításhoz. Az Expo 2020 által megvalósított programok között kapnak helyet az MDDÜ divat- és dizájneseményei, amelyeken a hazai divatipart és annak kiemelkedő tehetségeit ismerhetik meg a világ minden tájáról érkező látogatók. 

A Magyar Pavilon a hagyományokat és a modernitást ötvözi, így a világkiállításon való magyar megjelenés turisztikai, gazdasági és diplomáciai szempontból egyaránt egyedülálló lehetőség.

– A dubaji világkiállítás idején egy olyan kreatív hetet szeretnénk megvalósítani, amely méltóképp megismerteti a látogatókkal a gazdag kreatív ipari múltunkat és jelenünket, innovatív gondolkodásunkat a jelen lévő fontos gazdasági és szakmai szereplők, valamint a nemzetközi média előtt – emelte ki Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója.

A dubaji világkiállításon való magyar megjelenésért alapvetően az Expo 2020 Magyarország a felelős, azonban az MDDÜ szakmai partnerként és tanácsadóként nyújt segítséget. Emellett az ügynökség a hazánkat képviselő tervezők és a kiállítás formaruháit megalkotó márkák kiválasztásában adott támogatást, valamint a divat- és dizájnrendezvények megszervezésében – hívják fel a figyelmet a közleményben.

A dizájnerek egységes márka alatt állítanak ki                                                                                                                                                                                                                        Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség

A kreatív hét során november 7-én egy vacsora által enged betekintést munkájába az ügynökség a divat- és dizájn­ipari szakemberek, a sajtó, a forgalmazók, illetve a jelen lévő influenszerek számára. November 8–12. között valósul meg a Downtown Design, amely a hivatalos Dubai Design Week egyik központi eseménye. A magyar dizájnmárkák – Error N’ More, Forms Design, Zsuzsanna Horvath, Leits Miklós, Loomiosa, Oleant, Paper Up!, Planbureau, Position Collective és sarakele – alkotásai az egységes Budapest Select ernyőmárka alatt lesznek megtekinthetők, csakúgy, mint a november 9-i Budapest Select Fashion Show-n bemutatkozó divattervezők – Abodi, Elysian, Kata Szegedi, Katti Zoób, Maison Marquise, Mero és Sentiments – alkotásai, amelyekkel az októberi Budapest Central European Fashion Week kifutóin már találkozhattak az érdeklődők.

Emellett november 10-én az MDDÜ egy kerekasztal-beszélgetésre invitálja az érdeklődőket, amely során különböző országok kreatív ágazatainak női vezetői osztják meg személyes gondolatai­kat és tapasztalataikat a sikerhez vezető úttal kapcsolatban. Az eseményen Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója; Camille Boyer, az Austrian Fashion Association társalapítója; valamint Daria Marusyk, az ukrán divathét kommunikációs és fenntarthatósági vezetője vesz részt. A beszélgetés során többek között olyan témákat járnak körbe, mint az új divatfővárosok, a fenntarthatóság, valamint a női vezetők szerepe a divatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.