Átalakul az Opus igazgatósága

Az Opus Global Nyrt. vezető testületi átalakításának első lépéseként Mészáros Beatrix visszaadta igazgatósági mandátumát, ezzel egyidejűleg összehívta a társaság igazgatóságát.

Magyar Nemzet
2022. 01. 13. 18:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Opus Global Nyrt. vezető testületi átalakításának első lépéseként Mészáros Beatrix visszaadta igazgatósági mandátumát, ezzel egyidejűleg összehívta a társaság igazgatóságát, hogy kezdeményezze rendkívüli közgyűlés megtartását, és azon az igazgatóság új tagjainak előterjesztését – közölte a cég. 

Mészáros Beatrix 2017 óta irányította igazgatósági elnökként az Opus Global Ny Nyrt-t. Távozását azzal indokolta, hogy jelentősen megnövekedtek a Bankholdingnál augusztus óta betöltött leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettesi feladatai, és a jövőben kizárólag ezekre kíván fókuszálni.

Mészáros Beatrix elnöksége alatt valósult meg a többi között a magyar tőzsde életében korábban példátlannak számító két nyilvános kibocsátó fúziója, valamint az Opus-csoport portfóliójának bővítése a magyar gazdaság stratégiai ágazataiban, köztük két nagy energetikai elosztóhálózat, a TIGÁZ és a TITÁSZ többségi részvényeinek megvásárlása.

A társaság köszönetét fejezi ki, hogy Dr. Mészáros Beatrix öt éven át az igazgatóság elnökeként irányította hazánk egyik vezető ipari termelő és szolgáltató tőzsdei vállalatcsoportját. A holding – stratégiájával összhangban – elismert szakemberekkel kívánja bővíteni az Opus Global Nyrt. vezető testületét – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.