időjárás 13°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Tavaly befektetési rekordot döntött az ország + videó

Magyar Nemzet
2022.01.13. 17:14 2022.01.13. 20:42
Tavaly befektetési rekordot döntött az ország + videó

– A külügyminisztériumhoz tartozó befektetési ügynökség tavaly 422 olyan projektet menedzselt, amelynél pozitív befektetési döntés született, rekordmértékű, összesen 5,9 milliárd euró értékben – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán megtekinthető videóüzenetében. Kiemelte: a befektetések 65 ezer munkahely megőrzését és 14 ezer új munkahely létrehozását segítették elő.

– A KKM 96 nagyberuházást tart nyilván; ezen belül a legnagyobb és a legtöbb munkahelyet teremtő befektetés is dél-koreai cégekhez kötődik, miközben a legtöbb projektet a német társaságok jegyzik – tájékoztatott. – A dobogós helyeken mindenféle szempontból Dél-Korea, Németország és az Egyesült Államok helyezkedik el –  fűzte hozzá a távirati iroda szerint.

 – Látszik, hogy a keleti és nyugati vállalatok egyaránt fontos befektetési célországként tekintenek Magyarországra – fogalmazott.

Az államtitkár szólt arról, hogy 14 nagyberuházás magyar cégekhez fűződik, továbbá 19 nagyberuházási döntés született a magas hozzáadott értéket hordozó szektorokban – a kutatás és fejlesztés, a szolgáltatószektor és az infokommunikáció területén.

– Mindez azt mutatja, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is megőrizzük a munkahelyeket és újakat hozunk létre, Magyarország előremegy, nem hátra – zárta mondanivalóját Menczer Tamás.

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára. (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.