Folytatódik a méhészek támogatása

A méhek és a méhészek munkájának fontosságára hívta fel a figyelmet az agrárminiszter.

Munkatársunktól
2022. 02. 10. 17:40
Fotó: Pelsoczy Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A méhek és a méhészek munkájának fontosságára hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető jelezte: az Agrárminisztérium mindig nagy hangsúlyt fektetett a magyar méhészek munkájának segítésére, az elmúlt években számtalan lépést tett a kormányzat ebbe az irányba. 

A Magyar méhészeti nemzeti program által biztosított támogatási keret folyamatosan növekszik. 2010 óta már 19 milliárd forinttal támogatta az ágazatot. 

Nagy István szerint a háromszorosára növelt vidékfejlesztési forrásokból elindított Megújuló vidék, megújuló agrárium program is vissza nem térő lehetőségeket kínál a további fejlesztésekhez. 

Célunk, hogy helyreállítsuk a méhészet jövedelmezőségét és emeljük a termésmennyiséget, miközben mérsékeljük a méztermelés kockázatait

 – emelte ki a tárcavezető. 

A miniszter beszámolója szerint a jövőben is folytatódik a méhegészségügyi támogatás, fenntartják a méhészek személyijövedelemadó-mentességét. Rendeletben biztosítják a fipronillal szennyezett állatgyógyászati készítmények felhasználása miatt kárt szenvedett termelők kártalanítását. Emellett folytatódnak a fogyasztásösztönző akciók és a mézhamisítás elleni munka sem áll le. 

Nagy István közölte azt is, hogy Magyarország méltó házigazdája lenne a 2025-ben megrendezendő nemzetközi méhészeti kongresszusnak, amire a kormány 100 millió forintot már elkülönített.  

A tárca tegnap mutatta be a Szövetségben a magyar mézért című kiadványt, amely a kormány és a magyar méhészek által közösen elért eredményeket foglalja össze.

Borítókép: A tárca kiadványban mutatta be az eddig elért eredményeket (Fotó: Agrárminisztérium/Pelsőczy Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.