Tovább izmosodott a forint

Csütörtök estére tovább erősödött a forint a hét elejéhez képest: jelenleg a bankközi devizapiacon 1,2 százalékkal áll erősebben az euróval szemben, míg a dollárral szemben 3,7 százalékot, a svájci frankkal szemben pedig 2,5 százalékot erősödött. A magyar fizetőeszköz az év eleje óta a három deviza ellenében sorrendben 4, 4,6 és 5,5 százalék nyereségre tett szert.

Magyar Nemzet
2022. 02. 03. 20:30
null
Budapest 2020.06.04. Pénzváltó Exclusive Change foto: Kallus György/Világgazdaság Fotó: Kallus György/Világgazdaság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerda esti erősödés után vegyesen alakult csütörtökön a forint árfolyama: az euróval szemben reggel még 353,94 forinton jegyezték, majd napközben kissé gyengült. A forint csütörtök esti árfolyamán 0,1 százalékkal állt gyengébben a kora reggeli jegyzéséhez képest az euróval szemben, viszont az európai közös valuta erősödését követve 1,1 százalék nyereségre tett szert a dollárral és a svájci frankkal szemben.

Az eurót este hét órakor 354,28 forinton jegyezték a bankközi piacon. 

A dollár jegyzése 313,21 forintról 309,86 forintra esett, a svájci franké pedig 340,60-ról 336,81 forintra változott.

Az év eleje óta három devizával szemben nyereségesebb lett a forint. Fotó: Faludi Imre

Az euró 1,1 százalékkal erősödött a dollár ellenében csütörtökön, miután az Európai Központi Bank (EKB) bár a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott az irányadó eurókamaton, monetáris politikai döntésének indoklásában a szigorítás felé hajló hangot ütött meg – emlékeztetett a távirati iroda.

 

Borítókép: Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtökön. Fotó: Kallus György

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.