Újabb jó hír a gyermeket nevelő családoknak

Minden eddiginél magasabbra, 8,1 százalékra emelkedett a Babakötvény kamata februártól – írta a közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

Magyar Nemzet
2022. 02. 03. 14:01
null
20211011, Érd Széchenyi Krisztián családjával képen: Krisztián és Petra gyermekeikkel Lilivel és Krisztiánnal regeliznek Fotó: Knap Zoltán (BORS) Fotó: Knap Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Újabb jó hír a gyermeket nevelő családoknak: minden eddiginél magasabbra, 8,1 százalékra emelkedett a Babakötvény kamata februártól” – írta a közösségi oldalán Varga Mihály. A pénzügyminiszter jelezte, hogy a Babakötvény egyre népszerűbb: a családok már 273 ezer gyermeknek gyűjtenek ilyen megtakarítást, amelynek értéke meghaladja a 153 milliárd forintot. Tavaly harmadával több Babakötvényt vásároltak a szülők, mint egy évvel korábban. A Magyar Államkincstár februárban az éves kamatot is kifizette nyolc sorozat után, amelynek összege meghaladja a hárommilliárd forintot.

Varga Mihály ismertette azt is, hogy miért előnyös a Babakötvény. A többi között ezek miatt:

– adó-, járulék- és illetékmentes,

– januártól megduplázták a befizetések után járó állami támogatást, amely hatezer forintról 12 ezer forintra emelkedett, 

– nincs számlavezetési díj,

– a mindenkori inflációnál három százalékkal magasabb a kamata. 

Így összességében már havi néhány ezer forintos befizetéssel több millió forint gyűlhet össze a fiatal 18 éves korára.

Varga Mihály pénzügyminiszter. Forrás: Facebook

Borítókép: illusztráció (Bors/Knap Zoltán) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.