időjárás 8°C Aurél 2022. október 5.
logo

A méhészek és a juhászok is újabb támogatást kapnak

Magyar Nemzet
2022.03.30. 15:07
A méhészek és a juhászok is újabb támogatást kapnak

Jó hírt kaptak a hazai méhészek, az Agrárminisztérium újabb támogatási programot indított. 

Nagy István, a tárca vezetője közölte, a minisztérium egy tízmilliárd forintos keretösszegű méh állatjóléti támogatást dolgozott ki, ennek részeként a méhészek évente, méhcsaládonként 15 eurónak megfelelő forintösszeget kaphatnak. 

A méhek állatjóléti feltételeinek javítását és ezen keresztül a méhegészségügyi problémák megelőzését, hatékonyságot növelő vidékfejlesztési pályázatot még az idei év első felében meghirdetik. A programban részt vevő méhészekre várhatóan 2024. december 31-ig tartó kötelezettségvállalási időszak vár majd. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy a méhcsaládok ökoszisztéma-szolgáltató képességének fejlesztését lehetővé tevő intézkedés elindítása a Kormány által megháromszorozott vidékfejlesztési támogatásoknak köszönhető. 

A méhészek mellett ugyanakkor a hazai juhászok is újabb támogatási formának örülhetnek. A tárca áprilisban ötmilliárd forint keretösszeggel hirdeti meg az új, kiskérődző ágazatot érintő támogatást. A 2,5 éves programban való részvétel érdekében a támogatási kérelmek benyújtására a tervek szerint 2022. május közepétől lesz lehetőség. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.