időjárás 28°C Ottó 2022. július 2.
logo

Árat emelhet a Wizz Air

Thurzó Katalin
2022.05.27. 20:29 2022.05.27. 21:27
Árat emelhet a Wizz Air

A turisztikai szektor számára is súlyos csapás volt az elmúlt két év, és minden újabb gazdasági teher tovább lassítja a régóta várt fellendülését, nemcsak a Wizz Air, hanem a gazdaság egésze számára. Hiszen ellehetetleníti azoknak az előnyöknek az érvényesülését, melyeket az emberek és nemzetek légi összeköttetése teremt meg – közölte a Magyar Nemzettel a csütörtöki Kormányinfón részletezett extraprofit-különadó légitársaságokra vonatkozó részével kapcsolatos álláspontját a Wizz Air.

Ebben felidézik: Magyarország kormánya a napokban felvázolt gazdasági tervében bejelentette, hogy megadóztatnák az extraprofitot termelő szektorokat és vállalatokat. 

– A légitársaságok esetében értesüléseink szerint a Magyarországról induló összes járatra vonatkozóan fontolóra veszik egy utasonként kivetendő adó bevezetését. A légiközlekedési ágazat, – melynek részét képezi a Wizz Air is – jelentős veszteségeket szenvedett el a Covid–19 világjárvány során, és bevétele, illetve nyeresége várhatóan még hosszú ideig nem éri el a vírus kitörése előtti szintet.

Az utasonként számított adó bevezetése magasabb viteldíjakat jelentene egy olyan szektorban, amely két éve veszteséges, 

ennek a vitatása a legalapvetőbb közgazdasági elemzésekkel is szembemegy – fogalmazott Robert Carey, a Wizz Air elnöke.

Borítókép: Aggódik a turizmus talpra állása miatt a diszkont-légitársaság (Fotó: Móricz-Sabján Simon)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.