Árat emelhet a Wizz Air

A légiközlekedési ágazat jelentős veszteségeket szenvedett el a világjárvány során, nyeresége várhatóan még hosszú ideig nem éri el a vírus kitörése előtti szintet.

2022. 05. 27. 20:29
null
2018.07.03. Wizzair, Liszt Ferenc Repülőtér., Budapest. Fotó: Móricz-Sabján SImon Fotó: MORICZ SABJAN SIMON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A turisztikai szektor számára is súlyos csapás volt az elmúlt két év, és minden újabb gazdasági teher tovább lassítja a régóta várt fellendülését, nemcsak a Wizz Air, hanem a gazdaság egésze számára. Hiszen ellehetetleníti azoknak az előnyöknek az érvényesülését, melyeket az emberek és nemzetek légi összeköttetése teremt meg – közölte a Magyar Nemzettel a csütörtöki Kormányinfón részletezett extraprofit-különadó légitársaságokra vonatkozó részével kapcsolatos álláspontját a Wizz Air.

Ebben felidézik: Magyarország kormánya a napokban felvázolt gazdasági tervében bejelentette, hogy megadóztatnák az extraprofitot termelő szektorokat és vállalatokat. 

– A légitársaságok esetében értesüléseink szerint a Magyarországról induló összes járatra vonatkozóan fontolóra veszik egy utasonként kivetendő adó bevezetését. A légiközlekedési ágazat, – melynek részét képezi a Wizz Air is – jelentős veszteségeket szenvedett el a Covid–19 világjárvány során, és bevétele, illetve nyeresége várhatóan még hosszú ideig nem éri el a vírus kitörése előtti szintet.

Az utasonként számított adó bevezetése magasabb viteldíjakat jelentene egy olyan szektorban, amely két éve veszteséges, 

ennek a vitatása a legalapvetőbb közgazdasági elemzésekkel is szembemegy – fogalmazott Robert Carey, a Wizz Air elnöke.

Borítókép: Aggódik a turizmus talpra állása miatt a diszkont-légitársaság (Fotó: Móricz-Sabján Simon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.