Die Presse: Orbán megmutatja, hol vannak az unió határai

Az egyhónapos, feszült tárgyalások vége pontosan az lett, amit a magyar miniszterelnök akart.

Magyar Nemzet
Forrás: Die Presse, Mandiner2022. 05. 31. 10:15
VON DER LEYEN, Ursula
Brüsszel, 2022. május 18. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart a bizottság ülésén Brüsszelben 2022. május 18-án. MTI/EPA/Stephanie Lecocq Fotó: Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden főbb lap értékeli most az olajembargóról való megállapodást. Az osztrák Die Presse Orbán Viktor megmutatja, hol vannak az unió határai címmel közölt cikket az ügyben. A lap szerint az unió azért adott határidő nélküli mentességet a vezetékes olaj importtilalma alól, hogy ne szégyenüljön meg – szemlézte a cikket a Mandiner.

A lap szerint Orbán Viktor pontosan azt érte el, amit akart.

Hangsúlyozták, hogy az egy hónapos, feszült tárgyalások vége pontosan az lett, amit a magyar miniszterelnök akart: egy határidő nélküli felmentés a Barátság vezetéken érkező orosz olaj behozatalának tilalma alól.

 

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.