A Spar az egyetlen hazai kiskereskedelmi lánc, amely saját húsüzem működtetésével garantálja a lakosság minőségi húsellátását. A bicskei Regnum Húsüzem évente 7,3 millió darab tálcás friss húst gyárt a hazai piacra, ami az egyik legkedveltebb árucikk a magyar húsfogyasztó lakosság körében.
A Spar megújította csomagolótechnológiáját, amely így nemcsak megfelel a legmagasabb szintű technológiai és élelmiszer-biztonsági elvárásoknak, de lehetőséget ad arra is, hogy kevesebb műanyagra legyen szükség.
A Spar az elmúlt években – a fenntarthatósági törekvéseinek részeként – jelentősen csökkentette a műanyaghulladék mennyiségét működésének racionalizálásával és új technológiák bevezetésével.
Egyes saját márkás tejek kupakjainak, tejfölök fedeleinek, illetve egyes zöldségek és gyümölcsök polisztirol- és plasztikcsomagolásának mellőzésével, továbbá a saját márkás étolaj flakonjának cseréjével már több mint 25 tonnás műanyagcsökkentést ért el.
Az új hústálcák sokkal vékonyabb anyagokból készülnek, így a Spar húsüzemében gyártott mintegy ötvenfajta tálcás termék, köztük a friss nyers húsok, a nyers és előkészített darált húsok, valamint a grillkészítmények 2022-ben 13,5 tonnával kevesebb műanyag felhasználásával kerülnek a polcokra. A tervek szerint a közeljövőben a vákuumcsomagolt termékeknél is hasonló eljárással csökken majd a felhasznált műanyagok mennyisége.
A Spar folyamatosan bővíti a környezeti fenntarthatóságot támogató kínálatát is: egyre több gyártott vagy forgalmazott terméke készül újrahasznosított alapanyagokból, biológiailag lebomló, illetve természetes anyagokból, köztük cukornádból, fából, papírból – olvasható a VG-n.
Az eredeti, teljes cikk ITT érhető el.
Borítókép: az egyik Spar üzlet (Fotó: VG)