Közel 14 tonnányi műanyagot spórol meg a Spar

Mintegy 13,5 tonnával kevesebb műanyagot használnak fel a Regnum Húsüzem tálcás húsáruinak csomagolásához 2022-ben. A Spar Csoport számra kiemelten fontos a fenntarthatóság, ezért évek óta több lépcsőben csökkenti a műanyag-felhasználást a termékek gyártásánál, illetve a kiskereskedelmi folyamatokban – számolt be a VG.

Forrás: Vg.hu2022. 05. 05. 12:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Spar az egyetlen hazai kiskereskedelmi lánc, amely saját húsüzem működtetésével garantálja a lakosság minőségi húsellátását. A bicskei Regnum Húsüzem évente 7,3 millió darab tálcás friss húst gyárt a hazai piacra, ami az egyik legkedveltebb árucikk a magyar húsfogyasztó lakosság körében. 

A Spar megújította csomagolótechnológiáját, amely így nemcsak megfelel a legmagasabb szintű technológiai és élelmiszer-biztonsági elvárásoknak, de lehetőséget ad arra is, hogy kevesebb műanyagra legyen szükség.

A Spar az elmúlt években – a fenntarthatósági törekvéseinek részeként – jelentősen csökkentette a műanyaghulladék mennyiségét működésének racionalizálásával és új technológiák bevezetésével. 

Egyes saját márkás tejek kupakjainak, tejfölök fedeleinek, illetve egyes zöldségek és gyümölcsök polisztirol- és plasztikcsomagolásának mellőzésével, továbbá a saját márkás étolaj flakonjának cseréjével már több mint 25 tonnás műanyagcsökkentést ért el.

Az új hústálcák sokkal vékonyabb anyagokból készülnek, így a Spar húsüzemében gyártott mintegy ötvenfajta tálcás termék, köztük a friss nyers húsok, a nyers és előkészített darált húsok, valamint a grillkészítmények 2022-ben 13,5 tonnával kevesebb műanyag felhasználásával kerülnek a polcokra. A tervek szerint a közeljövőben a vákuumcsomagolt termékeknél is hasonló eljárással csökken majd a felhasznált műanyagok mennyisége. 

 A Spar folyamatosan bővíti a környezeti fenntarthatóságot támogató kínálatát is: egyre több gyártott vagy forgalmazott terméke készül újrahasznosított alapanyagokból, biológiailag lebomló, illetve természetes anyagokból, köztük cukornádból, fából, papírból – olvasható a VG-n.

Az eredeti, teljes cikk ITT érhető el.

Borítókép: az egyik Spar üzlet (Fotó: VG)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.