Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk + videó

A kormány létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot – jelentette be a miniszterelnök.

Forrás: FACEBOOK/ORBÁN VIKTOR2022. 05. 25. 18:14
Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A háború elhúzódik, a brüsszeli szankciós politika nem javul, és ez együtt drasztikus áremelkedésekhez vezet – mondta Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban. A kormányfő jelezte: ma a rezsicsökkentés védi a családokat, de az energia ára tovább emelkedik. Ezért egyre nehezebb és költségesebb megvédeni a családokat. – Ráadásul a honvédséget is haladéktalanul meg kell erősítenünk – hangsúlyozta.

– Mindeközben az emelkedő kamatok – folytatta – és az emelkedő árak révén a bankok és a nagy multicégek nagyobb haszonra, extraprofitra tesznek szert. A kormány ezért úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot – emelte ki a kormányfő.

– Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének a költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor hozzátette: ezek az intézkedések időben korlátozottak, két évre, 2022-re és 2023-ra vonatkoznak.

– Akik ebben a háborús helyzetben extra haszonra tesznek szert, azokat arra kérjük, azoktól elvárjuk, hogy segítsék az embereket és járuljanak hozzá az ország védelmi költségeihez – közölte a kormányfő.

A miniszterelnök végül rögzítette:

Ahogy vállaltuk, a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést az elhúzódó háborús helyzetben is meg fogjuk védeni.

A részletekről a csütörtöki Kormányinfó ad tájékoztatást.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.