Díjat kapnak a fiatal tehetségek

Nyolcvankét fiatal versenyző dolgozta ki kiemelkedő természettudományos, valamint műszaki projektjét a 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre.

Magyar Nemzet
2022. 06. 01. 13:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− Nyolcvankét fiatal versenyző dolgozta ki kiemelkedő természettudományos, valamint műszaki projektjét a 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre. A zsűri kiválasztotta a legjobb munkákat, a hivatalos eredményhirdetés és a díjak átadása június 13-án lesz a Magyar Tudományos Akadémián – ismertette a Magyar Innovációs Szövetség.

A szervezet közleményéből kiderül, hogy az akadémikusokból, gazdasági szakemberekből álló 27 fős bírálóbizottság többfordulós értékelési folyamat után nevezte meg a legígéretesebb projekteket. 

Az értékelést a következő szempontok alapján végezték el: a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása, a kidolgozás alapossága és tudományos értéke, valamint az írásos anyag vagy alkotás színvonala. Figyeltek az elkészített eszköz működőképességére, a projekt befejezettségére, valamint a hasznosíthatóságára is. Fontos volt az eredmények észszerű és világos értelmezése is. 

Jakab Lászlónak, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem professzorának vezetésével a zsűri összesen három első, három második, négy harmadik díjat osztott ki, 12 pedig kiemelt dicséretben, míg 27 pályázat dicséretben részesült.

A fiatalok munkájuk során, többek közt olyan izgalmas kérdésekre kerestek választ, mint hogyan alakítható ki a környezetszennyezési károk csökkentésére egy teljesen új szemlélet? Lehetséges-e daganatos elváltozásokat egyszerűbb módszerekkel szűrni? A fotokémiai ligand kapcsoláshoz fejleszthető-e UV-megvilágító berendezés?

A díjazott pályamunkák készítői az elismeréseket 2022. június 13-án veszik át.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.