Nem spekulál a gabonával a Talentis Agro

A holdingvállalatnál nem volt fennakadás a műtrágyahiány miatt, a jó minőségben és időben elvégzett tavaszi munkákkal hozzájárultak Magyarország zavartalan élelmiszerellátásához.

Magyar Nemzet
2022. 06. 09. 12:42
MAKAI Szabolcs
Fábiánsebestyén, 2022. május 18. Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a Kinizsi 2000 Mezõgazdasági Zrt. partnertalálkozóján Fábiánsebestyénben 2022. május 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai élelmiszerellátás biztonságához való hozzájárulás az elsődleges feladata a 45 ezer hektáron gazdálkodó Talentis Agro Zrt.-nek, ezért nem is gondolkodnak terményexportban, és ennek szellemében tervezik a fejlesztéseiket is –mondta a Figyelőnek adott interjújában Makai Szabolcs, a cég vezérigazgatója.

Az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági alapanyag-előállító agrárcégének vezetője a cikkben beszélt arról is, hogy 

felértékelődött az élelmiszer-ellátás biztonságának kérdése, ezért hozzá kell szokni a folyton változó körülményekhez, 

és ahhoz, hogy gyorsan reagáljanak a kihívásokra. 

– A koronavírus valóban ráébresztette a világot, milyen jelentősége van annak, ha egy ország el tudja látni magát élelmiszerrel és nincs kiszolgáltatva külső tényezőknek. 

Ma még nehéz felmérni a háború hosszú távú hatásait, de a válságtünetek – mint például a gabona és a műtrágya árának extrém mértékű emelkedése – már most komoly problémákat jelent a gazdák és az élelmiszeripari szereplők számára – fogalmazott Makai Szabolcs.

Hozzátette, hogy egy dolog azonban látszik: 

a növénytermesztésből, állattenyésztésből, és kisebb mértékben alapanyag-feldolgozásból álló holdingstruktúrának köszönhetően válságállóbb a Talentis Agro Zrt., mint azok, akik csupán a termelés egy szegmensében vannak jelen.

A hetilap legfrissebb számában olvasható interjúban szó esik arról is, hogy a holdingtársaság tagvállalatainál 

nem volt fennakadás a műtrágyahiány miatt, jó minőségben és időben elvégezték a tavaszi munkákat, 

így a cég is hozzájárult Magyarország zavartalan élelmiszerellátásához. 

A cég vezetője kitér az élelmezésbiztonság fontosságára is, amelynek erősítését a magyar agrárium egyik kulcskérdésének tartja, emellett kiemeli azt is, hogy 

a termelő cégeknél a stratégiai irány az öntözhető területek bővítése lesz.

 

Borítókép: Makai Szabolcs szerint ráébredt a világ az önellátás fontosságára (Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.