Rangos turisztikai elismerések Kínából

A kínai látogatók leginkább a Parlamentet és környékét, a Margitszigetet, a Szent István-bazilikát, a Halászbástyát, a Citadellát és a Gozsdu-udvart keresik fel.

Magyar Nemzet
2022. 06. 27. 12:55
null
Turizmus. 20200213 Budapest Foto Bach Máte Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a járványidőszak alatt sem hagyott fel a turisztikai piacépítéssel, amelynek eredményét igazolja, hogy 

hazánk idén négy díjat kapott a kínai turisztikai szakma meghatározó éves eseményén, a National Tourism Fashion Awards-on, ahol az előző év kiemelkedő teljesítményt nyújtó ágazati szereplőit díjazzák 

– hívta fel a figyelmet a MTÜ.

A kínai nemzeti turisztikai díj szervezőbizottsága a „top 10 legjobban várt turisztikai desztináció”, a „top 10 legjobb desztinációs promóciót bemutató desztináció”, valamint a „top 10 innovatív, élő közvetítéssel megrendezett desztinációs rendezvény” közé is beválasztotta hazánkat. 

Továbbá, Magyarországnak ítélték a „Kreatív rendezvény díjat”  is azért a kínai turisztikai szakembereknek szervezett pekingi rendezvényért, amelynek fő célja volt hazánk turisztikai és gazdasági kínálatának népszerűsítése, illetve a turizmusban működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése.

Az MTÜ szerint az elismerések közül 

a legrangosabb a „top 10 legjobban várt turisztikai desztináció” kitüntetés, amelyet a közép-európai régióból egyedül Magyarország érdemelt ki, 

és egész Európából is csak három másik ország – Franciaország, Németország és Hollandia – került be a válogatásba.

– A rangos elismerések által újabb megerősítést kaptunk arról, hogy az elmúlt években sikeresen alkalmazkodtunk a megváltozott körülményekhez. A turizmus további élénkítése érdekében 

kitűzött stratégiai célunk, hogy a jövőben az értékesítés és a marketing kapja a legfőbb hangsúlyt 

– mutatott rá Jakab Zsófia, az MTÜ marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese.

Mint mondta, az ügynökség a nemzetközi színtéren folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több küldőpiacra eljuthasson az üzenet, miszerint Magyarország biztonságos úti cél valamennyi turista számára.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai pontosan megmutatják a turistaérkezéseket. Eszerint tavaly Kínából közel ötezer kínai vendég érkezett Magyarországra (72 százalékuk a fővárosba), akik 46 ezer vendégéjszakát töltöttek el a szálláshelyeken. Az idei évben már több mint hétezernél tart a kínai vendégek száma, akik eddig 33 ezer vendégéjszakát töltöttek el hazánkban. 

Budapesten a kínai látogatók leginkább a Parlamentet és környékét, a Margitszigetet, a Szent István Bazilikát, a Halászbástyát, a Citadellát és a Gozsdu-udvart keresik fel – jelezte az MTÜ.

Borítókép: Budapest nevezetességei vonzzák a vendégeket Kínából (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.