Az átlagfogyasztásig marad a rezsicsökkentett ár – itt vannak a konkrét számok

A kormány táblázatot tett közzé az átlagfogyasztásig elérhető megtakarításról.

Forrás: VG.hu2022. 07. 21. 13:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók miatt egész Európában drasztikusan emelkednek az energiaárak, és energiaválság alakult ki – írta a rezsirendeletet követő közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ, emlékeztetve, hogy egy év alatt az áram ára több mint ötszörösére, a gázé pedig több mint hatszorosára nőtt, és az áremelkedés folytatódik – olvasható a VG.hu cikkében.

Azt is felidézték, hogy a magyar lakosság és gazdaság energiaellátásának a védelmére – több más országhoz hasonlóan – a magyar kormány is energia-veszélyhelyzetet és hét pontból álló intézkedési tervet hirdetett ki, amely augusztusban lép életbe. „A várhatóan tovább emelkedő energiaárak mellett is megvédjük a lakossági rezsicsökkentést.”Európában ez egy egyedülálló segítség, sehol máshol nincs olyan intézkedés, mely a családokat védené az elszabaduló energiaáraktól – fogalmaztak.

A tájékoztatási központ egy táblázatot is mellékelt a közleményéhez arról, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően mennyit spórolnak a magyar családok a jelenleg ismert piaci árak mellett. E szerint az adatsor szerint havi szinten az átlagfogyasztásig – a lakossági rezsicsökkentett áron – az áramért 7560 forint fizetendő, a gázért 14 688. A valós piaci tarifával számolva ez 56 469, illetve 146 880 forint lenne. Így a havi megtakarítás átlagfogyasztásig 48 909 (áram), illetve 132 192 forint (gáz), összesen tehát 181 101. Tizenkét hónapra kivetítve ez 2 174 829 forint – írták.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.