Az orosz Roszatom vezérigazgatójával tárgyalt Szijjártó Péter

„A paksi beruházást sokan próbáljak gáncsolni, de mi ennek nem engedünk, az erőművet felépítjük” – írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 26. 16:19
null
Fotó: BORSOS MATYAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz Roszatom vezérigazgatójával tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Bécsben. A tárcavezető a Facebook-oldalán azt írta: a mostani energiaellátási válság Európában jelentősen növeli a nukleáris kapacitások jelentőségét. A nukleárisenergia-kapacitások segítenek abban, hogy az adott ország meg tudja védeni magát a nemzetközi energiapiac észszerűtlen és kiszámíthatatlan változásaitól, vagyis hogy meg tudja védeni a szuverenitását – tette hozzá.

„Magyarország új atomerőművet épít, amivel hosszú távon garantáljuk energiaellátásunk biztonságát, megvédjük a környezetünket és fenntartjuk a rezsicsökkentés eredményeit” – emelte ki.

A miniszter tájékoztatása szerint a hétfői tárgyaláson Alekszej Lihacsovval a következő hónapok feladatait vették számba annak érdekében, hogy jövő év őszén az első betonelemek lekerülhessenek a talajba a paksi telephelyen.

„A beruházást sokan próbáljak gáncsolni, de mi ennek nem engedünk, az erőművet felépítjük, mert jogunk van hozzá és ez az érdekünk” – fogalmazott Szijjártó Péter.


Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bécsben tárgyalt a Roszatom vezérigazgatójával (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.