A Gazprom újraindítja Ausztrián keresztül az olaszországi gázszállítást

Sikerült rendezni az osztrák hálózatüzemeltetővel a kapacitásfoglalásokat.

Magyar Nemzet
2022. 10. 05. 10:52
null
Szentpétervár, 2022. július 27. A Gazprom orosz állami gázipari monopólium szentpétervári irodaháza 2022. július 27-én. Egy gázturbina-hajtómû nagyjavítására hivatkozva a Gazprom közölte, hogy az Oroszországot Németországgal összekötõ Északi Áramlat-1 vezetéken, az orosz gáz nyugatra irányuló szállításának fõ útvonalán maximális kapacitásának egyötödére csökkent a gázáramlás. MTI/EPA/Anatolij Malcev Fotó: Anatolij Malcev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újraindítja a Gazprom a gázszállítást Olaszországba Ausztrián keresztül, miután sikerült rendezni az osztrák hálózatüzemeltetővel a kapacitásfoglalásokat, ami miatt a hét végén le kellett állítani a szállítást.

– Az osztrák üzemeltető beleegyezett, hogy megerősítse az LLC Gazprom Export szállítási foglalásait (nomináció), ami lehetővé teszi az Ausztrián keresztül történő orosz gázszállítások újraindítását – közölte a Gazprom az olasz média szerint.

Ausztrián keresztül gáztranzitot korábban azért állították le, mert az osztrák hálózatüzemeltető nem erősítette meg a Gazprom tervezett szállítási tételeire vonatkozó kapacitásfoglalásokat, az úgynevezett nominálásokat.

Az olasz média szerint az orosz gáz jelenleg az olasz import mintegy tíz százalékát adja, szemben a korábbi negyven százalékkal.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.