A kétórás figyelmeztető sztrájk idejére is biztosítja az elégséges szolgáltatást a Volánbusz Zrt.

A jövő keddi, 14 és 16 óra közötti kétórás figyelmeztető sztrájk idejére is biztosítja a jogszabályoknak megfelelő elégséges szolgáltatást a Volánbusz Zrt. – közölte a társaság szombaton az MTI-vel.

Forrás: MTI2022. 10. 22. 10:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Volánbusz Zrt.-nél működő szakszervezetek egyike, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) hirdette meg a 120 perces munkabeszüntetést, miután a kollektív munkaügyi vitában folytatott egyeztetések nem vezettek eredményre.

A figyelmeztető sztrájkhoz a többi érdekképviselet nem csatlakozott, a társaság a törvényben foglaltaknak megfelelően biztosítja az elégséges szolgáltatásokat, az esetleges menetrendi változásokról két nappal a sztrájk megkezdése előtt tájékoztatják az utazóközönséget

 – írták.

Hozzáfűzték, hogy a meghirdetett menetrendhez képest jóval több járat is közlekedhet, ha az érintett járat autóbusz-vezetője felveszi a munkát.

A közleményben hangsúlyozták:

a Volánbusz Zrt. mint felelősen gondolkodó és cselekvő, kiszámítható, biztos hátteret nyújtó munkáltató nyitott a párbeszédre. A társaság maradéktalanul betartja, hiánytalanul teljesítette és teljesíti a továbbiakban is a szakszervezetekkel kötött, három évre szóló bérmegállapodást, amelynek köszönhetően folyamatosan emelkedő bérekkel és javuló munkakörülményekkel számolhatnak a dolgozók 

– fogalmaztak.

A MÁV–Volán-csoport 2021-ben kétszázezer forint SZÉP-kártya juttatást fizetett minden munkavállalónak, 2022-ben tíz százalékkal emelte, 2023-ban pedig további öt százalékkal fogja emelni a béreket – sorolták.

Emlékeztettek arra, hogy júliusban előrehozott, egyszeri, egy összegű kifizetésben részesült a vállalatcsoport minden munkavállalója. A Volánbusz tavaly nagyszabású rekonstrukciós programot is indított a munkahelyi pihenő- és étkezőhelyiségek felújítására, a munkakörülmények további javítása érdekében. 

A 2018-ban indított jármű-fiatalítási program keretében pedig eddig már mintegy 1800 új jármű állt szolgálatba

 – áll a közleményben.

Borítókép: Volánbusz (Fotó: MTI/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.