Románia „nemzeti légitársasága” lenne a Wizz Air

A Wizz Air szokása szerint azonnal reagált a piaci fejleményekre, most a román Blue Air nevű szektortársa járatainak leállítása bírta cselekvésre a magyar fapados menedzsmentjét – olvasható a VG-n.

Forrás: Vg.hu2022. 10. 21. 12:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár Bukarest a Wizz Air legnagyobb bázisa, és a magyar fapados légitársaság továbbra is folyamatosan növeli romániai járatai számát – írja a Maszol.ro portál.

A Wizz Air megpróbálja Romániában betölteni a Blue Air kiesése után keletkezett űrt, miután a román diszkont szolgáltató felfüggesztette a járatait. A magyar fapados társaság három új romániai útvonalon kezdett repülni, több másikon pedig növelte a járatok számát – írja a lap.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a napokban a román Economica.net portálnak a kényszerhelyzet kapcsán elmondta, hogy bár tettek lépéseket, de a Wizz Air egyelőre nem tud százszázalékos megoldást nyújtani, mert egyszerűen nem áll rendelkezésre több szabad kapacitás.

Hiába van 171 gépünk, azok ugyanis már mind repülnek. Nem tudjuk ennyire gyorsan mozgatni a gépeinket, de meglátjuk, hogy mit tehetünk jövőre

– nyilatkozta.

A közelmúltban a légitársaság megszüntette a szarajevói járatait, a felszabadult gépeket, pedig átirányította Bukarestbe, néhány újonnan beszerzettel egyetemben. Bukarest immár a Wizz Air legnagyobb operációs bázisa, Kolozsvár is nagyon fontos bázis, és Jászvásár (Iasi) is erőteljesen fejlődik.

Szeretnénk gyakorlatilag Románia nemzeti légi szállítójává válni

– mondta Váradi.

A magyar légitársaság figyelemmel kíséri a szintén kritikus helyzetben levő, a bukaresti kormány által mesterségesen életben tartott Tarom helyzetét is.

Nem tudom elemezni a Tarom helyzetét, nem ismerem a kormány szándékait. Nem számítunk a Tarom összeomlására, de ha bekövetkezik, reagálni fogunk a helyzetre

– hangsúlyozta a légitársaság vezérigazgatója.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Vízsugárral fogadják a Wizz Air első Dortmund–Hévíz menetrend szerinti járatát Sármelléken, a Hévíz–Balaton nemzetközi repülőtéren 2022. június 16-án (Fotó: MTI/Varga György)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.