Adóügyi megállapodást írtunk alá az Egyesült Államokkal

Varga Mihály szerint a magyar és az amerikai adóhatóságok közötti adatcserének köszönhetően tovább csökkenhet az adóelkerülés mértéke.

Magyar Nemzet
2022. 12. 10. 12:51
Varga Mihály Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos megállapodást kötött Washingtonnal a magyar kormány, amelynek célja a tisztességes adózók megvédése  – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán. 

A tárcavezető közlése szerint a FATCA-megállapodásnak (a Foreign Account Tax Compliance Act, a külföldi számlák adóztatására vonatkozó megfelelőségi törvény rövidítése) köszönhetően hatékonyabb lesz a magyar és az amerikai adóhatóságok közötti adatcsere, tovább csökkenhet az adóelkerülés mértéke. 

Mint a Vg.hu összefoglalójából kiderül, Varga Mihály úgy fogalmazott: „A célunk, hogy a tisztességes adózókat védjük, a visszaélőket kiszűrjük” – írta a miniszter.

Korábban Varga Mihály kijelentette, hogy Magyarország veszélyes precedensnek tartja, hogy a hazánknak járó uniós források kifizetését más, azoktól teljesen független ügyekhez kössék. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a magyar helyreállítási terv tartalmát minden tagország támogatja, így év végéig megtörténhet a hivatalos jóváhagyás.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.