időjárás 6°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Sikeresen zárult a Vodafone Magyarország felvásárlása

Magyar Nemzet
2023.01.31. 15:13 2023.01.31. 15:16
Sikeresen zárult a Vodafone Magyarország felvásárlása

„A mai nappal pénzügyi értelemben is lezárult a tranzakció, amellyel a Magyar Állam és a 4iG Nyrt. közvetett tulajdonrészt szerzett a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt.-ben. Az akvizíció sikeres zárásával minden feltétel adott ahhoz, hogy a hazai távközlési szektorban egy
olyan magyar tulajdonú, a piacon vezető szerepet betöltő vállalatcsoport jöjjön létre, amely képes a XXI. századi digitális kihívásoknak is megfelelve megerősíteni Magyarország versenyképességét” – olvasható a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében. 

A tranzakció pénzügyi zárását követően a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. 51 százalékos, míg a Magyar Állam képviseletében eljáró Corvinus Zrt. 49 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik Magyarország második legnagyobb hazai távközlési vállalatában. 

A minisztérium szerint ezzel sikeresen megvalósult a rendszerváltozás utáni időszak legnagyobb vállalati felvásárlása.

„A tranzakció hozzájárulhat a piaci verseny erősödéséhez és a szolgáltatási színvonal emelkedéséhez, számos előnyhöz juttatva az ügyfeleket. A most lezárult befektetéssel a magyar állam célja többségi hazai tulajdon kialakítása egy olyan nemzetgazdasági szempontból stratégiai fontosságú ágazatban, mint a távközlési szektor” – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

 Borítókép: A Vodafone Magyarország Zrt. központi irodaházának homlokzata (Forrás: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.