Átadták Magyarország legnagyobb sütőüzemét Hatvanban + galéria

Magyarország legnagyobb sütőüzemét adták át Hatvanban kedden, a Lipóti Tóth és Társai Zrt. 20 milliárd forintos új üzemének átadásán a pénzügyminiszter egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a kormány stratégiai célja a rendszerváltás idején meggyengített hazai élelmiszeripar újjáépítése.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 02. 28. 14:26
VARGA Mihály
Hatvan, 2023. február 28. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Lipóti Tóth és Társai Zrt. új üzemének átadásán Hatvanban 2023. február 28-án. Magyarország legnagyobb sütõüzeme 20 milliárd forintos beruházással valósult meg. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Mihály kiemelte, hogy a rendszerváltás éveiben az addig meghatározó élelmiszeripari vállalatok egy része külföldi tulajdonba került. Hiányuk ma, egy világjárvány után és egy szomszédban zajló, elhúzódó háború idején jobban érezhető, mint az elmúlt bő három évtizedben bármikor – fogalmazott Varga Mihály pénzügyminiszter.

Mindez egyértelművé teszi, hogy 

folytatni kell Magyarországon az ágazat fejlesztését, hogy az élelmiszerbiztonság a lehető legkisebb külpiaci kitettség mellett, válsághelyzetekben is erős legyen – mondta a pénzügyminiszter. 

Varga Mihály megjegyezte, hogy ehhez a kapacitások bővítésén túl a minőség, a termelékenység és az energiahatékonyság növelésére is szükség van, amelyekhez a kormány számos esetben járult hozzá az elmúlt időszakban.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Lipóti Tóth és Társai Zrt. új üzemének átadásán Hatvanban 2023. február 28-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.