A Schüco tájékoztatója (X)

A cég ismertette, mely napelemmodulokat érintheti a meghibásodás.

MAGYAR NEMZET
Forrás: PR cikk2023. 03. 31. 22:30
Photovoltaic,Panels,Under,Dark,Clouds,Before,The,Storm
1184905687 Fotó: Eviart
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiváló minőségű napelemeket gyártó cégként termékfigyelési kötelezettségünk részeként nemrég megállapítottuk, hogy vállalatunk bizonyos napelemmoduljait meghibásodás érintheti. Mivel a termékbiztonság cégünk legfontosabb prioritása, minden szükséges intézkedést megteszünk annak érdekében, hogy sem a vásárlót, sem harmadik felet ne érjen kár az általunk gyártott termékek használata során.

Megelőzésként ezért a jelen levél útján, elővigyázatosságból tájékoztatjuk egy napelemmodul-hibáról, amelyet a különböző beszállítóktól származó hibás poliamid hátlapfólia okozhat. Az alábbiakban leírt hiba a 2011 és 2014 közötti kiszállított moduloknál fordulhat elő.

Helyszínen előforduló esetek alapján a Schüco megállapította, hogy különböző gyártók egy bizonyos típusú poliamid hátlapfóliáján olyan hibamintázat alakulhat ki, amely a hátlapfólia megrepedéséhez vezethet. A hibajelenségből eredő potenciális veszély az anyagtól, a helytől és a telepítés típusától, valamint egyéb tényezőktől függ. Különleges külső és környezeti feltételek mellett nem zárható ki az áramütés okozta életveszély és személyi sérülés kockázata.

A napelemes rendszer azon részeit, amelyek a hátlapfóliák fent leírt hibája miatt meghibásodhatnak, semmilyen körülmények között sem szabad megérinteni az alábbiakban ismertetett áramütés elleni védőintézkedések nélkül.

Érintett termékek

ÉRINTETT MODULTÍPUSOK ÉS CIKKSZÁMOK

A Schüco által 2011 és 2013 között értékesített alábbi napelem modulok hátlapfóliái lehetnek érintettek:

 

A következő napelemmodulok hátlapfóliái szintén érintettek lehetnek, amelyeket a Schüco 2012 és 2014 között értékesített:

 

Továbbá a következő napelemmodulok hátlapfóliái is érintettek lehetnek, ezeket a Schüco 2011 és 2012 között értékesítette:

 

Az érintett modulok cikkszáma a számlájukon vagy a modulok hátoldalán található matricán van feltüntetve. 

Fontos tudnivalók

Ha a fent felsorolt napelemmodulok valamelyikét saját maga üzemelteti, feltétlenül tartsa be a következő utasításokat, és a napelemes rendszert csak az alábbi feltételek mellett vizsgálja meg vagy ellenőrizze:

– Semmilyen körülmények között ne érintse meg a napelemmodulokat áramütés elleni óvintézkedések nélkül! Ugyancsak tilos megérinteni megfelelő óvintézkedések nélkül a kábeleket vagy csatlakozókat, valamint a tartószerkezet vagy a napelemrendszer egyéb részeit.

– Ügyeljen arra is, hogy harmadik fél se férjen hozzá a szolárberendezéshez. A szakszemélyzet figyelmét a munka felvétele előtt kell felhívni a veszélyekre.

– Ha nem biztosítható, hogy a rendszerhez tájékozatlan harmadik felek ne férjenek hozzá, a rendszert szakembernek azonnal le kell szerelnie, és a napelemmodulokat a jogszabályi előírásoknak megfelelően ártalmatlanítani kell.

– Ezt a figyelmeztetést feltétlenül juttassa el minden olyan személynek, aki munkája révén vagy bármely más módon kapcsolatba kerülhet a berendezéssel.

A fenti utasítások betartása mellett a modulok tovább üzemeltethetők.

Kérdés esetén forduljon hozzánk a [email protected] e-mail-címen! 

Borítókép: illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.