Külföldi kézbe került a Sopron Bank

A hollandiai székhelyű Trive Financial Holding pénzügyi vállalatcsoport vásárolta fel a Sopron Bankot. Új üzletággal bővítik a meglévő globális befektetési és hitelezési tevékenységet.

Magyar Nemzet
Forrás: Origó2023. 03. 07. 11:14
Üzletkötés, szerződés Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sopron Bank új néven, mint Trive Bank Hungary Zrt. szolgálja majd ki ügyfeleit, és része lesz a Trive Financial Holding leányvállalatainak, amelyek az Egyesült Államoktól Európáig, Afrikáig és Ausztráliáig működnek az egész világon.

Az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásokban kamatoztatni fogják a csoport széleskörű szakértelmét a fejlett mesterségesintelligencia-alapú döntéshozatali algoritmusok értékelésében és gyűjtésében. Élvonalbeli szolgáltatásaikkal és innovatív megközelítéseikkel képesek lesznek digitális megoldásokat kínálni a banki szolgáltatásokban a Trive Bankon keresztül.

A Magyar Nemzeti Bank által felügyelt Sopron Bank regionális nyugat-magyarországi bank, története húszéves múltra tekint vissza – írja az Origó.

A Trive Bank hozzáadása hálózatunkhoz fontos lépést jelent a csoport számára, mivel a banki tevékenységet befektetési és hitelszolgáltatásaink mellé beépítjük. Az akvizíció lehetővé teszi számunkra, hogy földrajzi hatókörünket Magyarországra is kiterjesztjük azzal a céllal, hogy a Trive Bankot modern FinTech koncepciókon alapuló high-tech bankká tegyük

– mondta az akvizícióról Engin Çubukçu, a Trive Financial Holding vezérigazgatója és elnöke. Hozzátette: bíznak benne, hogy a Trive Bank lehetővé teszi, hogy megvessék a lábukat Magyarországon, és olyan hazai kínálatot tudjanak nyújtani, amely tükrözi a Magyarországgal kapcsolatos ambíciók szintjét.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.