Orbán Viktor is előadást tart az év kiemelt gazdasági fórumán

A felszólalók várhatóan ismertetik azokat az intézkedéseket, amelyekkel sikerül átvészelni a veszélyes időszakot.

Magyar Nemzet
2023. 03. 08. 17:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök részvételével tartja meg idén is a hagyományos gazdasági évnyitó rendezvényét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK). A csütörtöki eseményen a kormányfő mellett előadást tart Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Parragh László, a kamara elnöke. 

A több mint húszéves múltra visszatekintő fórumról korábban úgy fogalmazott az MKIK vezetője, hogy az lényegében párbeszéd a kormány és a gazdaság szereplői között. A tavalyi évnyitót februárban rendezték meg, néhány nappal azelőtt, hogy Oroszország támadást indított Ukrajna ellen. Azóta nagyot fordult a világ, beléptünk a veszélyek korába. Európa ráadásul nyögi az energiaválságot is, amelyet a szankciós politika következményei csak elmélyítettek. Ez minden bizonnyal a csütörtöki fórumon is szóba kerül. 

A felszólalók várhatóan ismertetik azokat az intézkedéseket, amelyekkel úgy lehet átvészelni ezt az időszakot, hogy a magyar gazdaság elkerülje a recessziót, megőrizhesse a magas foglalkoztatási szintet és a fenntarthassa a rezsicsökkentést.

A tíz órakor kezdődő gazdasági évnyitóról a Magyar Nemzet élőben tudósít. 

 

Borítókép: Orbán Viktor a 2022-es gazdasági évnyitón (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.