Újabb légi kapocs Magyarország és Erdély között

Marosvásárhely és Kolozsvár után újabb városból indul rendszeres repülőjárat Budapestre.

null
Fotó: Wkipedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marosvásárhely és Kolozsvár után egy újabb erdélyi városból indul repülőjárat Budapestre. A Boarding Pass portál beszámolója szerint az újonnan épült Brassó-Vidombák nemzetközi repülőtérről a Dan Air romániai légitársaság júniustól nyolc rendszeres járatot indít több európai nagyvárosba, köztük Budapestre is. 

A brassói Délkelet-Európa első olyan repülőtere, amely virtuális irányítótoronnyal rendelkezik

Az utasok kedden és vasárnap repülhetnek majd a Brassóból a magyar fővárosba, illetve Budapestről Brassóba. 

A Dan Air Airbus A320-as típusú repülőgépeket üzemelt, ezek 174 személyt képesek szállítani: 162 személy repülhet a turistaosztályon és 12 ülőhelyet biztosítanak a business osztályon. A Transtelex által idézett cikk szerint a légitársaságot  2017-ben alapította Dan Iuhas pilóta. Három Airbus A320-as és egy Airbus A330 repül majd a Dan Air-logóval. A flottához tartozó Airbus A319-est jelenleg az Air Serbia használja. A Dan Air megalakulása óta több európai és közel-keleti légitársasággal működik együtt, ilyenek például az Air Serbia, a Transavia, a Wizz Air. 

A brassói Délkelet-Európa első olyan repülőtere, amely virtuális irányítótoronnyal rendelkezik. Ez annyit jelent, hogy a gépek fel- és leszállását az aradi repülésirányító központ szakemberei koordinálják. Románia tizenhetedik repülőtere a harmadik legnagyobb légikikötőnek számít a bukaresti Otopeni és a kolozsvári Avram Iancu után. A reptér működtetői a helybeli utasok mellett számítanak a túlnyomó többségében magyarok lakta Hargita és Kovászna megyei érdeklődőkre. Sepsiszentgyörgyről autóval egy bő fél óra alatt lehet eljutni az új repülőtérre. 

A brassói légikikötőt 18 éve kezdték el építeni. A Brassó megye önkormányzatának tulajdonában lévő létesítmény hozzávetőleg 120 millió euróba került.

Borítókép: A Dan Air júniustól repül Budapestre (Fotó: Wikipédia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.