Dollármilliókat veszít a Netflix a zugnézők miatt

A zugnézőknek is nevezett, jelszómegosztással tartalmat elérő felhasználók komoly és hosszú távú problémát okoznak a cégnek.

Magyar Nemzet
Forrás: VG2023. 04. 19. 13:16
Poznan,Poland,-,June,21.2021:,Tv,Television,Netflix,Logo,On
2097721672 Fotó: MAXSHOT.PL Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mielőbb előfizetésre sarkallná a szolgáltatásért nem fizető zugnézőket a Netflix. Az első negyedéves gyorsjelentésük eredménye elmaradt a várakozásoktól, az 1714 milliárd dolláros üzemi eredmény 13 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel ezelőttihez képest. 

Februárban 12 országban próbálkozott a Netflix a zugnézők fizetésre bírásával, de ez a folyamat lassú, csak idővel érzékelhető a hatása. A folyamatot igyekeznek a második negyedévre felgyorsítani, de a befektetőknek így sincs okuk örömre.

Arányaiban a legnagyobb ütemben, nyolc százalékkal az észak-amerikai piacon termelt bevétel növekedett, Latin-Amerikában hét százalékot mértek, viszont Európában, Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsiában kétszázalékos mínusszal zárt a streaming óriás.

Becslések szerint világszerte százmillióan érik el jelszómegosztással a szolgáltatást, ebből harmincmillióan Észak-Amerikában. Mindennek tetejében a dollár erősödése miatt a Netflix külföldi bevételei kevesebbet érnek, így a következő üzleti évben további csökkenés várható az összbevétel terén – adta hírül a Világgazdaság.

 Borítókép: Shutterstock

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.