Elárulta a NAV, hogy hogyan módosíthatja a bevallását, ha valami mégsem lett tökéletes

Az szja-tervezetek átnézése, módosítása, elfogadása online módon a legegyszerűbb és a leggyorsabb – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 12. 17:04
null
20220422 Eger E-SZJA Portál. /Elektronikus Személyijövedelemadó./ Fotó: Huszár Márk HM Heves Megyei Hírlap Fotó: Huszár Márk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NAV rámutatott arra is, hogy sosem késő ügyfélkaput nyitni. Akinek még nincs ügyfélkapuja, bármikor regisztrálhat a rendszerbe, ami után azonnal eléri elektronikusan a saját szja-bevallási tervezetét.

Az adóhatóság közleményében emlékeztet, hogy az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek, mezőgazdasági őstermelők és az egyéni vállalkozók bevallási tervezetüket a legegyszerűbben az eSZJA-portálon egészíthetik ki és küldhetik be a NAV-hoz, ezen lépések nélkül az ő tervezetük nem válik automatikusan bevallássá május 22-én. 

A többi adózónak nincs teendője, ha a tervezet adataival egyetért.

Aki módosítani szeretné a tervezetet, az használja a portál kereső funkcióját, így tudja a leggyorsabban megtalálni a kiegészítendő tételt – javasolják.
Ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz mindenképpen meg kell adni a bankszámlaszámot (nem a bankkártyaadatokat) vagy postacímet, attól függően, hogy miként szeretné megkapni az összeget. 

A kiutalás a bevallás beérkezésétől számítva legkésőbb a 30. napon megtörténik.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet nyilatkozni – fűzték hozzá.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Heves Megyei Hírlap/Huszár Márk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.