Megtörtént az MFB eddigi legnagyobb kötvénykibocsátása

Töretlen Magyarország és a magyar gazdaság iránt a nemzetközi piaci bizalom.

Magyar Nemzet
2023. 05. 25. 10:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó Magyar Fejlesztési Bank Zrt. 2023. május 24-én jelentős sikerrel 5 év 1 hónapos futamidejű devizakötvény-kibocsátást hajtott végre, amelynek során 1,125 milliárd dollárnyi forrást gyűjtött be, európai befektetőktől, több mint 50 befektetővel folytatott egyeztetést követően. Ez volt az MFB történetének eddigi legnagyobb kötvénykibocsátása – ismertette a tárca.

A kötvények iránt jelentős kereslet mutatkozott, amelynek eredményeképp az előzetesen várt hozamszintnél kedvezőbb, 6,5 százalékos, euróban kifejezve 5,73 százalékos kamat mellett jutott forráshoz az MFB.

 

A sikeres kibocsátás és a tapasztalt érdeklődés jól példázza, hogy Magyarország és a magyar gazdaság iránt a nemzetközi piaci bizalom töretlen, hazánkat és az MFB-t a nemzetközi pénzügyi színtéren is elismert szereplőként, megbízható partnerként kezelik a befektetők.

 

A kötvénykibocsátáson realizált forrásbevonás hozzájárul, hogy az MFB – a jelenlegi kedvezőtlen hitelezési környezetben – tovább erősítse kiemelt szerepét magyar a gazdaság finanszírozásában, kedvező forrásokat biztosítva a hazai vállalkozói szektornak.

Az eredményes kötvénykibocsátás a jelenlegi háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben különösen fontos, mivel teret biztosít a hazai vállalkozások teljesítményének és versenyképességének növekedéséhez, ezáltal elkerülhető a recesszió, biztosítható a munkahelyek és a családok védelme, valamint a 1,5 százalékos gazdasági növekedés elérése.


Borítókép: Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Móricz-Sabján Simon)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.