Értékesíti a Digi mobil-infrastruktúráját a 4iG-csoport

A tranzakció a használaton kívüli toronyhálózatot, rádióhálózati eszközöket és frekvenciahasználati jogot érinti.

Magyar Nemzet
2023. 06. 30. 16:15
4iG Nyrt. Fotó: Róka László Forrás: MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4iG vállalatcsoport leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. megállapodást kötött a Digi mobil-infrastruktúráját tulajdonló MIS Omega Mobilhálózat Kft. értékesítésére – közölte a társaság pénteken. A többek között 2500z tornyot, aktív és passzív rádióhálózati eszközöket, valamint az 1800 Mhz frekvenciatartomány használatához kapcsolódó jogot, illetve rádióengedélyt tulajdonló társaságot a magyar állam tulajdonában lévő Pro-M Zrt. vásárolja meg. A tranzakció értéke 68 milliárd forint.

A kormányzati célú hírközlési szolgáltató, az EDR hálózatot üzemeltető Pro-M Zrt. az adásvételnek köszönhetően modern mobil-telekommunikációs infrastruktúrához jut, amellyel biztosíthatja a rendvédelmi szervek, a Magyar Honvédség és a katasztrófavédelem szélessávú adatátviteli szolgáltatását.

Az akvizíciónak köszönhetően a Pro-M fejlesztése alatt álló PPDR rendszer kiépítésére irányuló infrastrukturális és hálózatfejlesztésének időtávja jelentős mértékben lerövidül – írják a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.