Átadta médiavállalatainak irányítását a Fox Corporation és a News Corporation vezére, Rupert Murdoch

Nemrég házasodott meg.

Forrás: MTI2023. 09. 21. 18:07
Rupert Murdoch ausztrál-amerikai médiamágnás, milliárdos a News Corporation alapítója (Fotó: The Hill / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 92 éves Rupert Murdoch a fiának, Lachlan Murdochnak engedi át a Fox Corporation és a News Corporation irányítását – közölte csütörtökön a két amerikai médiavállalat. A tájékoztatás szerint Rupert Murdoch november közepétől „visszavonult vezérigazgató” státussal rendelkezik majd, míg az üzleti tevékenységet fiának adja át.

A Fox Corporation csoportjához tartozik egyebek között a konzervatív Fox News amerikai televízió, míg a News Corporationhoz például olyan lapok, mint a The Wall Street Journal vagy a The New York Post.

Az 1931-ben született Rupert Murdoch 22 évesen kezdte meg globális médiabirodalmának építését hazájában, Ausztráliában az egyik helyi lapnál. Később övé lett a The Sun brit bulvárlap is. Médiabirodalmát az 1970-es években terjesztette ki az Egyesült Államokra.

Borítókép: Rupert Murdoch (Forrás: The Hill/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.