Az Európai Központi Bank elfogadta a jegybanktörvény módosítását

A jegybank veszteségét nem az adóbevételekből kell majd pótolni – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

Magyar Nemzet
2023. 09. 04. 11:02
Varga Mihály
Budapest, 2016. november 5. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatót tart a Nemzetgazdasági Minisztériumban a Moody's felminõsítésével kapcsolatban 2016. november 5-én. A Moody's döntését követõen immár mind a három nagy hitelminõsítõnél a befektetési kategóriába került Magyarország. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Központi Bank (EKB) elfogadta a kormány javaslatát a magyar jegybanktörvény módosítására – jelentette be hétfői Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter. A módosítás lényege, hogy a jegybank veszteségét – nemzetközi példák alapján – nem az adóbevételekből kell pótolni, hanem a jegybank középtávon várható nyereségéből.

Varga Mihály jelezte azt is, hogy a kormány kezdeményezi a jegybanktörvény módosítását, az Országgyűlés ősszel dönthet a javaslatról.

 

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.