Ekkor utalják a nyugdíjakat az év hátralévő részében

Novemberben már az emelt összeget folyósíthatják a nyugdíjban, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek.

2023. 09. 07. 20:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Januárban 15 százalékkal emelték a nyugdíjakat, így a kormány által előre jelzett infláció (17,5 százalék) alapján 2,5 százalékkal, míg a nyugdíjas-infláció alapján akár 3-3,5 százalékkal is emelkedhet a nyugdíjak összege. Mindez azt jelenti, hogy novemberben már az emelt összeget folyósíthatják a nyugdíjban, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek, továbbá visszamenőlegesen az év elmúlt tíz hónapjára, illetve a 13. havi nyugdíjra is megkapják a pótlólagos nyugdíjemelési különbözetet – írja a Blikk a Világgazdaság szemlézése szerint.

A nyugdíjakat minden hónap 12-én utalják, vagy ha ez hétvégére esik, akkor a 12-éhez legközelebb eső munkanapon. Így azok kapják meg a leghamarabb nyugdíjat, akiknek nem a postás viszi a pénzt.

Az utalás napjai a következőképp alakulnak: 
 

Szeptemberben és októberben a hónap 12. napja hétköznap, így az utalás napja szeptember 12., kedd lesz, októberben pedig 12-e, csütörtök.

Novemberben a 12-e hétvégére esik, így már két nappal előbb, november 10-én, pénteken küldik megérkezik a nyugdíj a bankszámlákra. A decemberi nyugdíj pedig jóval előbb, december 1-jén érkezik az ünnepi időszak, az ajándékvásárlások és bevásárlások segítése miatt.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.