Annyira lopják a halakat a Hortobágyon, hogy rendkívüli intézkedést kellett bevezetni

Hőkamerával figyeltek meg és buktattak le négy haltolvajt vasárnap hajnalban a Hortobágyi Halgazdaság halőrei – tájékoztatta a gazdaság vezérigazgatója hétfőn az MTI-t.

Forrás: MTI2023. 10. 09. 16:50
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy, hallal teli zsákot cipelő férfit követtek nyomon a kamerával a gazdaság folyási halastavánál a halőrök – mondta el Simon Károly vezérigazgató. 

Amikor feltartóztatták őket, ketten a zsákokat eldobva visszamenekültek a tóba, a harmadik a közeli erdőbe futott, egy tolvajt viszont sikerült visszatartani a rendőrök megérkezéséig – fűzte hozzá. 

A tolvajok több mint kétszáz kilogramm pontyot cipeltek a zsákokban, a halak értéke megközelíti a félmillió forintot.

A zsákmány egy részét sikerült megmenteni és a halfeldolgozóba szállítani.

Simon Károly elmondta azt is, hogy a nagy mennyiségű pontyot tiltott módszerrel, úgynevezett nyakazó hálóval fogták, ami különös szenvedést okoz az állatoknak. A módszerből is látszik, hogy az elkövetők előre készültek a tettükre. A halászati szezon kezdetével különös figyelmet fordítanak a tavak védelmére: hőkamerákkal, kutyákkal, járőrözéssel igyekeznek a lopásokat megakadályozni – jelezte a szakember.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.