időjárás -1°C Taksony 2023. november 29.
logo

Planet Budapest Expo – nem csak a szakma számára (x)

2023.10.03. 09:20 2023.10.03. 09:20
Planet Budapest Expo – nem csak a szakma számára (x)

Szeptember 27. és október 1. között került megrendezésre a régió legnagyobb fenntarthatósági rendezvénye, a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expó és Élményprogram, amely három aleseményből áll. Ezek közül az egyik a nemcsak a szakmai szereplőket megszólító nagyszabású Planet Expo, mely több ezer érdeklődőt vonzott három nap alatt.

Tágas terek, nagyszámú kiállító

Nem kevesebb mint 140 kiállító számára alakítottak ki standokat összesen 19.000 négyzetméter alapterületen, természetesen környezetbarát, újrahasznosítható kartonból épített struktúrában. A jól átgondolt elrendezésnek köszönhetően a helyszín egésze az érdeklődők nagy száma ellenére is könnyen belátható és bejárható volt, valamint a kiállítók standjait is könnyedén meg lehetett közelíteni.

 

Közel egytucat téma

Az Expón tizenegy témában – agrárium, vízgazdálkodás, hulladékkezelés, építőipar, élelmiszeripar, energetika, okosvárosok, logisztika, közlekedés, finanszírozás, intézmények, szakmai szervezetek és startupok – mutatkoztak be azok a vállalkozások, amelyek felismerték a fenntarthatóságban rejlő kiemelkedő üzleti potenciált, és megoldásaikkal a fenntarthatóság valamely szegmensében kiemelkedőt alkotnak.

 

Az agráriumé a főszerep

Az idei expón érezhetően a mezőgazdaság–élelmiszeripar duón volt a hangsúly. A szegmenst különböző élelmiszeripari vállalkozások (pl. Agricolae Kft., Agrosprint Kft., Virgin Oil Press), mezőgazdasági cégek (pl. Agrofutura Kft.), biogazdaságok (pl. Csoroszlya Farm, Sudár Birtok), agrártechnológiai cégek (pl. Agro Vir Kft., Drone Agro Kft.), mezőgazdasági egyesületek (pl. Délalföldi Kertészek Szövetkezete, Talajmegújító Gazdák Egyesülete), alapanyaggyártók (pl. Water&Soil Kft.), valamint ismert élelmiszeripari vállalatok (pl. Alföldi Tej Kft., Bonafarm Csoport, Abonett Kft.) képviselték.

 

Színes volt a paletta

A mezőgazdaság mellett természetesen szép számban megjelentek a többi szektor közvetítői is. Csak néhány céget említve a sok közül: a vízgazdálkodás területéről találkozhattunk például a Hungarian Water Partnership Nonprofit Kft., a Klarwin Magyarország Kft., a Puraset Kft. vagy a Water MiniLab Kft. standjával; a hulladékkezelés oldaláról pedig a Reco Waste Management Kft., a Rakun Kft., illetve a F-Group Invest Zrt. képviselőivel.

Az építőpari cégek közül jelen volt például a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. és a Gardenfutura, a logisztikát és a közlekedést többek között a Trans-Sped Kft. és a Hellovelo Zrt. reprezentálta, az energetika témakörében pedig a Navitasoft Zrt. és az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. pultjával találkozhattunk.

A fentieken kívül számos startup is bemutatkozott, például a Water4All Zrt., a WaterScope Zrt., a TransFoodMissions Kft., a Respray Solutions Kft., a Cycle, illetve természetesen jó néhány felsőoktatási intézmény (MATE, PTE, Neumann János Egyetem, Soproni Egyetem) is megmutatta magát.

 

Szakmai előadások, kerekasztal-beszélgetések, workshopok

A kiállítótér két oldalán egy kisebb és egy nagyobb auditórium is helyett kapott, ahol a rendezvény minden napján számos informatív előadás és kerekasztal-beszélgetés hangzott el, a fent említett tizenegy témában neves szakemberek, valamint az itt megjelent vállalatok képviselői szólaltak meg. Hétvégén pedig az előadásokat kreatív workshopok, illetve filmvetítések színesítették. 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.