Két hétre leáll a termelés a Tesla berlini gigagyárában

A vörös-tengeri áruszállítás fennakadásai miatt alkatrészhiány alakult ki.

2024. 01. 12. 13:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tesla amerikai elektromos járműgyártó két hétre leállítja termelését a Berlin melletti gigagyárában a Vörös-tengeren történő áruszállításban tapasztalható fennakadások miatt – írja a távirati iroda. 

A grünheidei Tesla-gyár működése részben a kínai és más ázsiai országokból származó alkatrészektől függ. A jemeni húszi lázadók kereskedelmi hajók elleni támadásai a Vörös-tengeren arra kényszerítették a szállítási vállalatokat, hogy alternatív útvonalakat keressenek, ami viszont a rakomány szállítási idejének jelentős növekedéséhez vezetett.

A Tesla azt közölte, hogy alkatrészhiány miatt január 29-től szinte teljesen leállítja a gyártást a Berlin melletti gigagyárában, és hogy a termelés a tervek szerint február 12-én indul újra.

A Tesla évente több mint 250 ezer elektromos járművet gyárt Grünheidében, mintegy 11 500 alkalmazottal.

Borítókép: Tesla-gyár (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.