Megépül Magyarország leghosszabb autópályája

Ha elkészül, az M9-es Debrecent Kőszeggel köti össze, és háromszáz kilométer hosszú lesz.

2024. 03. 18. 16:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új hír érkezett a hányatott sorsú M9-es autópályáról. A projektről a Világgazdaság március elején írta legutóbb, hogy ütemezetten zajlanak a tárgyalások az M9-es teherforgalmi határátkelőhelyig tartó déli lekötéséről.

Most a Magyar Építők arról számolt be, hogy már készülnek a bácskai településtől az országhatárig futó M9-es gyorsforgalmi út és egy új teherforgalmi határátkelőhely tervei. Az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából a Roden Kft. és a Főmterv Zrt. készítheti el a Tompától az országhatárig futó, mintegy hét kilométer hosszú, kétszer két sávos gyorsforgalmi út, valamint egy új teherforgalmi határátkelőhely terveit. Ez a két cég adta a legjobb ajánlatot az uniós közbeszerzési hirdetmény, a TED friss jelentése szerint. Az elnyert feladat értelmében a tervezőirodák vállalták az M9-es déli lekötése folytatásaként épülő út nyomvonalának kijelölését, a környezetvédelmi engedélyek megszerzését, valamint a tanulmányterv elkészítését.

Az M9-es autópálya megépítése régi terv. Ha teljes egészében elkészül, nagyjából 300 kilométer hosszúságot érne el. Ezzel ez az autópálya lenne a leghosszabb tranzitútvonal. Célja a jelenlegi sugaras gyorsforgalmi úthálózat összekötése Magyarországon.

 

A teljes cikk itt olvasható:

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/03/terkepen-az-m9-es-megepul-magyarorszag-leghosszabb-autopalyaja-kivalasztottak-ki-tervezi-az-uj-szakaszt

 

Borítókép: M9-es: megépül Magyarország leghosszabb autópályája – kiválasztották, ki tervezi az új szakaszt (Fotó: Világgazdaság Varga György)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.